Perussuomalainen kulttuuriministeri kuohuttaa taiteilijoita: "Sydän jätti lyönnin väliin"

Perussuomalainen kulttuuriministeri herättää taiteilijoissa hämmennystä sosiaalisessa mediassa. Osa on kimmastunut, osa lähinnä huvittunut, osa suhtautuu sovittelevasti.

Kirjailija ja näyttelijä Reidar Palmgren sanoi Facebookissa sydämensä jättäneen lyönnin väliin, kun hän kuuli asiasta.

– Kaikki me, jotka harrastamme tai harjoitamme "postmodernia rappiotaidetta" – nyt on korkea aika ilmoittautua uudelleenkoulutukseen, Palmgren vitsaili.


Koreografi, tanssija Jorma Uotinen kommentoi viestiketjussa miettineensä ja toivoneensa usein, että kerrankin olisi pääministeri, joka viisaan valtiomiehen tavoin kutsuisi kulttuuriministeriksi kulttuurivaikuttajan politiikan ja puolueiden ulkopuolelta.

Tähän taiteilijat viittaavat

Taiteilijoita arvelluttaa perussuomalaisten kulttuuripoliittinen ohjelma, joka on kirjattu puolueen vaaliohjelmaan vuonna 2011. Ohjelman mukaan jonka mukaan suomalaisen kulttuuriperinnön säilyttäminen on ensisijaista postmodernin nykytaiteen tukemiseen verrattuna.

– Tekotaiteelliset postmodernit kokeilut olisi syytä jättää taloudellisesti yksittäisten henkilöiden ja markkinoiden vastuulle, ohjelmassa sanotaan.

Perussuomalaiset ovat olleet myös sitä mieltä, että taiteilija-apurahat voisi lakkauttaa.

– En kirjoittanut tuota paniikissa enkä riehuen tai tuomiten, vaan ihan rauhallisena uutta ministeriä odotellessa, Uotinen lisää.

– Nyt on h-vetti irti, kommentoi puolestaan näyttelijä Laura Jurkka.

Myös perussuomalaisten puheenjohtajaehdokas Jussi Halla-aho osallistui Facebook-keskusteluun.

– Jos yhtään lohduttaa, meillä on ihan samat fiilikset, Halla-aho kommentoi.


Kovin kisa maatalousministerin paikasta 1:39


Lue myös:

    Uusimmat