Petteri Summanen otettu Julmahuvi-vertauksista: "Sinne suollettiin kaikki"

Näyttelijä Petteri Summanen iloitsee 1990-luvun Studio Julmahuvi -komediasarjan klassikkomaineesta.

Näyttelijä Petteri Summanen sanoo olevansa otettu siitä, että nykykomediaa verrataan usein 1990-luvun lopun Studio Julmahuviin. Summanen näytteli suositussa komediasarjassa Tommi Korpelan, Janne Reinikaisen ja Jukka Rasilan kanssa.

– Mahtavaa, ettei olla vaivuttu unholaan, Summanen iloitsee Red Carpet -elokuvatapahtuman pressissä. 
– Kaikkihan me sinne suollettiin, ja osa sketseistä kestää varmasti vielä tänäänkin tarkastelun. Osa oli sitten taas sitä nuorten miesten sen aikaista näkemystä.

Vuonna 1998 valmistuneen kahdeksan osaisen sarjan ohjasi Jani Volanen.

– Jatkoimme komediaperinnettä omalla tavallamme ja toimme ohjelmaan teatterista saadun opin eli draaman mukaan näyttelemisessä ja käsikirjoittamisessa. Jos nykyään joku meihin vertaa, niin sehän on mahtavaa. Ilolla otetaan kommentit vastaan, Summanen toteaa.

Freetyön vakipaikkaan vaihtanut Summanen: Rutiinit rauhoittavat

Aiemmin näyttelijän freetöitä laajalla skaalalla tehnyt Summanen aloitti tuotantoyhtiö Zodiak Finlandissa kehitysjohtajana viime syksynä.

– Tämä on nyt yhden herran palvelemista. Aiemmin olen tehnyt freelancetyötä sanan oikeassa merkityksessä ja mennyt ympäri pitäjää.

– Onhan tämä hämmentävää. Rutiinit ovat kuitenkin tuntuneet turvallisilta ja miellyttäviltä, Summanen pohtii.

Uudesta päivätyöstä huolimatta Summanen ei ole jättänyt näyttelijän töitä kokonaan. Hän näyttelee muun muassa elokuvassa Yösyöttö, joka saa ensi iltansa syksyllä 2017.

Lue myös:

    Uusimmat