Mainos

Petteri Orpo: Palkankorotukset olisivat virhe

7:15

Valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan palkkamaltti ja verotuksen keventäminen ovat tärkeimmät keinot talouskasvun saavuttamiseksi ja työpaikkojen luomiseksi. Orpo vieraili tämän aamun Huomenta Suomessa.

Suomen talous on kasvanut tänä vuonna ensimmäistä kertaa noin kymmeneen vuoteen Ruotsia nopeammin. Orpon mielestä kasvun taustalla ovat ollut palkkamaltti, kustannusten hillitseminen ja veronkevennykset. Hän sanoo myös, että maailmanmarkkinoilla on nyt vetoa Suomen vientituotteille.

- Tiedettiin, että kasvun on pakko alkaa enemmin tai myöhemmin. Meillä on huipputuotteita, osaavaa väkeä ja hienoja yrityksiä.

Työttömien ja työpaikkojen kohtaaminen suuri ongelma

Orpon mielestä tärkeintä on jatkossa, että työttömät ja avoimet työpaikat kohtaavat paremmin.

- Työn kohtaanto-ongelma on silmiinpistävän suuri. Tästä voi tulla kasvulle este. Kun yritykset nyt tarvitsevat osaavaa työvoimaa, he eivät sitä välttämättä saa.

Orpo varoittaa suurten palkankorotusten vaaroista syksyn työmarkkinakierroksella. Hänen mielestään olisi virhe tehdä syksyllä suuria palkankorotuksia. Hänen mielestään työttömien työllistäminen on palkankorostuksia tärkeämpää.

– Toivon, että kun kasvu nyt on lähdössä liikkeelle, olisi malttia. Tukisimme yhdessä kasvua, jotta saisimme mahdollisimman monta työtöntä töihin.

Aiemmin tänään uutisoitiin, että Väli-Suomen Median Uutisuomalaisen teettämän kyselyn mukaan valtaosa suomalaisista haluaa palkkamalttia. Yli kahden prosentin palkankorotuksia haluaa kyselyn mukaan vain kymmenen prosenttia vastanneista.

Terhon puheet hallitusohjelman vastaisia

Orpo pitää perussuomalaisten puheenjohtajaksi pyrkivän Sampo Terhon puheita mahdollisen kansanäänestyksen järjestämisestä Suomen EU-jäsenyydestä vastuuttomina.

– En pidä siitä puheesta yhtään. Se on hallitusohjelman vastaista puhetta. Meidän pitäisi nyt luoda vakautta Eurooppaan eikä horjuttaa sitä. Siihen eivät tällaiset puheet sovi.

Orpon mielestä Suomessa ei ole sijaa keskustelle EU-kansanäänestyksestä. 

– EU on perustettu talouskasvun, työllisyyden, hyvinvoinnin ja turvallisuuden vuoksi, Orpo sanoo. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.