Petteri Koponen jälkijunassa Susijengin mukaan

Koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt takamies Petteri Koposen 15 pelaajan joukkoon, joista hän seuloo lopullisen kokoonpanon EM-karsintojen avausotteluun. Joukkue joutuu kuitenkin karsinta-avaukseen Serbiaa vastaan ilman joukkueen ykköstakamiestä Koposta.

Koponen jää pois ensi torstaina pelattavasta Serbia-ottelusta, koska hänen seura Bayern München pelaa seuraavana päivänä Euroliigaa Istanbulia vastaan.

– Koponen tulee vain toiseen peliin (Sveitsiä vastaan). Koposesta ei kyllä koskaan tiedä, sillä on kyky yllättää, Dettmann sanoi tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Maajoukkueen EM-karsinta jatkuu kolme päivää myöhemmin vierasottelulla Sveitsiä vastaan.

Dettmannin 15 pelaajan ringissä ovat viidet arvokisat pelanneet Tuukka Kotti (Helsinki Seagulls), Shawn Huff (Helsinki Seagulls), Mikko Koivisto (Salon Vilpas), Petteri Koponen (Bayern München, Saksa) ja Sasu Salin (Iberostar Tenerife, Espanja).

Matti Nuutinen on ollut kolmesti arvokisoissa (CB Oviedo, Espanja), Jamar Wilson kahdesti (JL Bourg, Ranska) ja Carl Lindbom kerran (Radom, Puola).

Myös Antti Kanervo (Helsinki Seagulls), Alex Murphy (San Sebastian Gipuzkoa, Espanja), Ilari Seppälä (Aix-Maurienne, Ranska), Topias Palmi (Vanoli Cremona, Italia) ja Alexander Madsen (VEF Riika, Latvia) ovat saaneet maajoukkuekokemusta MM-karsinnoista.

Tuttujen runkopelaajien lisäksi ryhmään nimettiin Henri Kantonen (Salon Vilpas) ja Edon Maxhuni (CB Gran Canaria, Espanja).

Suomen karsintalohkon neljäs maa on Georgia. Sillä on yhtenä kisojen isäntämaista varma paikka lopputurnaukseen. Muut kisajärjestäjät ovat Saksa, Tshekki ja Italia.

EM-karsinnan toinen vaihe pelataan syksyllä ja ne päättyvät helmikuussa 2021.

Karsintaan osallistuu 32 maata, joista 24 pääsee varsinaisiin kisoihin. Suomen lohkosta jatkoon etenee kaksi parasta ja kisaisäntä Georgia.

Miesten maajoukkueen avausvastustaja Serbia on hallitseva MM- ja EM-kisojen mitalisti.

Lue myös:

    Uusimmat