Petter Northugin hurja paljastus – riita johti tappouhkauksiin, joutui palkkaamaan henkivartijat

Petter Northug paljastaa uudessa kirjassaan, että vuoden 2011 hiihdon MM-kisojen tapahtumat johtivat lopulta siihen, että norjalaistähti joutui palkkaamaan henkivartijat saamiensa tappouhkauksien vuoksi.

Marcus Hellner otti yllättäen MM-kultaa sprintissä, jonka jälkeen Northug halusi revanssia viestihiihdossa. Hän sai revanssinsa, ja kaikenlisäksi melkoisen hämmentävällä tavalla. 

Northug spurttasi eroon Hellneristä ja pysähtyi vain senttejä ennen maaliviivaa. Hän kääntyi ja odotti, että Hellner lähestyisi. Lopulta hän otti pienen polkaisun maaliviivan yli. 

– Ajattelin, että nyt annan sinulle Hellner muiston, jonka viet hautaasi saakka. Minun lahjani sinulle, Northug kirjoittaa kirjassaan. 

Tämän jälkeen riita oli valmis alkamaan. SVT:n tuolloinen kommentaattori Jonas Karlsson raivostui tapahtuneesta. 

– Sanomme, että hän on ladulla kuin susi lampaiden joukossa. Mutta silloin, kun hän tekee jotain tällaista, hän on jotain ihan muuta. Hän on sika, Karlsson sanoi. 

Northug vastasi voimakkaasti kritiikkiin hiihdon jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. 

– Olen puhunut hänen vaimonsa kanssa, ja hän on itse sika, Northug totesi.

Riita johti siihen, että monet ruotsalaiset hiihtofanit kääntyivät Norjan hiihtokuningasta vastaan. Northug kertoo kirjassaan, kuinka pahaksi tilanne loppujen lopuksi äityi. Hän joutui hankkimaan henkivartijat muutamia viikkoja MM-kisojen jälkeen kisattuun Slottssprinteniin. 

– Ymmärsin tapahtuneen vasta jälkeenpäin. Rehellisesti sanoen, se sai minut ajattelemaan, että maastohiihto oli suuressa nousussa. Nyt oli loppu rauhalliselle puolelle. Huutoa, toimintaa, viheltelyä ja tappouhkauksia. Se alkoi vihdoin muistuttaa kansanurheilua, Northug kirjoittaa. 

Norjalainen oli lopulta Slottsprintenin toinen. Hän on voittanut urallaan 2 olympiakultaa ja 13 MM-kultaa.

Lue myös:

    Uusimmat