Pettääkö kumppanisi sinua henkisesti? Nämä merkit paljastavat hänet

Kirjailija Jane Greerin mukaan henkinen suhde on paljon vaikeampi huomata kuin fyysinen pettäminen. Women’s Health -lehti listasi merkit, jotka voivat kertoa henkisestä suhteesta.

Seksielämä paranee yllättäen, tai lakkaa kokonaan

Kun suhde ei vielä ole fyysinen, seksi parisuhteessa saattaa jopa lisääntyä, koska syttynyt, toistaiseksi täyttymystä vaille jäänyt intohimo täytyy suunnata johonkin. Jos henkisen pettäjän aloittama suhde on hyvin intiimi, se voi kuitenkin vaikuttaa nykyiseen parisuhteeseen täysin päinvastoin. Kyllä, kinkkistä!

1:53

Hän vaikuttaa etäiseltä

Kun tukea, lohdutusta ja juttuseuraa saa muualta, keskusteluyhteys omaan kumppaniin kuivuu niin sanotusti kasaan. Ihmisellä on rajattu määrä tunne-energiaa käytössään, ja jos henkinen pettäjä käyttää omansa puoleensavetävään työkaveriin, parisuhde kärsii. Lopulta tilanne vaikuttaa myös fyysiseen läheisyyteen.

Hänen asenteensa muuttuu

On epäilyttävää, jos kumppanisi ei aiemmin valittanut kokkaustaidoistasi tai tavastasi jättää pyykkiä lojumaan, mutta yllättäen hän alkaa löytää vikaa näistä ja niin monista muista tavoista. Hän voi myös alkaa kehua uutta harrastustaan maasta taivaisiin. Kritisoidessaan henkinen pettäjä vertaa nykyistä puolisoaan unelmien kumppaniinsa, joka ei täydellisissä suhdekuvitelmissa tietenkään jättäisi vaatteita lattioille.

Hänen tekniikankäyttönsä muuttuu

Jos ennen harvakseltaan tekstaillut tai nettiä selannut kumppani on yhtäkkiä kasvanut kiinni puhelimeensa, tilanteessa saattaa olla jotakin hämärää. Henkinen pettäjä ei myöskään halua tunnustaa, kenelle viestittelee, eikä hän anna puhelintaan kumppaninsa käyttöön.

1:18

Hän puhuu jatkuvasti "ihanasta ystävästään"

Henkinen pettäjä saattaa mainita ”rikostoverinsa” nimen usein. Hän ujuttaa unelmiensa kohteen keskusteluun kuin huomaamatta. Kun aiheesta tai ystävyyden luonteesta sitten tiedustelee, pettäjä ryhtyy puolustuskannalle ja korostaa, ettei yhtään mitään ole meneillään.

Riidat muuttuvat

Monissa suhteissa riidat juontavat juurensa aina tiettyyn asiaan tai tapaan. Jos kumppani keksii yhtäkkiä täysin uusia argumentteja vanhaan riitaan, jotakin on tapahtunut. Tämä voi olla merkki siitä, että kumppani purkaa parisuhdehuoliaan jollekulle, ja saa keskusteluista uusia näkökulmia suhteen riitoihin.

Sinusta tulee suhteen kolmas pyörä

Kumppanisi tulisi olla sinulle ykkönen – ja sama koskee häntä. Hälytyskellojen tulee soida, jos kumppanille on esimerkiksi lomalla tai juhlissa tärkeintä huolehtia tietystä vieraasta, kuunnella häntä ja pitää aina hänen puoliaan.

3:43

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja