Petra jätti Gusti-koiransa hetkeksi kaupan pihalle – pahoinpideltiin järkyttävällä tavalla

Vantaalaisen Gusti-koiran kimppuun hyökättiin lähikaupan edessä. Tekijästä ei ole tietoa.

Vantaalainen Petra Larinen kohtasi sunnuntai-iltana karmaisevan näyn. Nainen jätti sekarotuisen Gusti-koiransa viideksi minuutiksi Vantaan Mikkolan Alepan eteen, kun hän kävi hakemassa evästä seuraavan päivän työpäivää varten.

Kun Larinen palasi koiransa luo, koiran korva vuosi solkenaan verta.

– Irrotin koiraa ja olin itsekin ihan veressä. Menin shokkiin, kun en tiennyt, mitä oli tapahtunut, nainen kertaa.

Sattumalta poliisipartio oli saapunut Mikkolan ostoskeskuksen pihalle selvittämään epäiltyä ryöstöä, Itä-Uudenmaan poliisista kerrotaan. Larinen kääntyi saman tien poliisin puoleen ja selitti tilanteen.

”Ihmisen tekemä juttu”

Sunnuntai-maanantai välisen yön nainen vietti koiransa kanssa eläinlääkärissä. Koiran korvaa operoitiin lähes kolme tuntia.

– Koirassa ei ole mitään muita jälkiä, mutta sen korvasta puuttuu yli kahden sentin pala. Olimme eläinlääkärin kanssa sitä mieltä et purema se ei ole, että se on ihmisen tekemä juttu, Larinen selittää.

Gusti-koira voi tällä hetkellä tilanteeseen nähden kohtalaisesti.

– Gusti on niin hieno kaveri, että se sopeutuu erilaisiin tilanteisiin. Tosi väsynyt se on, Larinen kertoo lääkekuurin saaneesta toipilaasta.

Viisivuotta Larisella ollut Gusti on sydämeltään ihmisrakas. Larinen ei voi ymmärtää, kuka haluaa tehdä pahaa viattomalle eläimelle. Jatkossa nainen ei aio jättää koiraa vartioimatta kaupan eteen.

– Nyt tuli taas jyrkkä muistutus siitä, minkä takia koiraa ei jätetä kodin ulkopuolelle yksinään, hän toteaa.

Larinen on tehnyt tapauksesta rikosilmoituksen. Vaikka tekijää ei saataisi kiinni, nainen toivoo, että asia tulee ihmisten tietoisuuteen, jotta vastaavilta tapauksilta vältyttäisiin jatkossa.

– Toivon, että tällä vältetään, ettei tällaista kärsimystä tule eläimelle eikä omistajalle. Tällainen on sairasta.

Huhut samuraimiekasta perättömiä

Sosiaalisessa mediassa on liikkunut huhuja, joiden mukaan tapahtumiin liittyisi salaperäinen samuraimiekka. Itä-Uudenmaan poliisin mukaan viitteitä miekasta ei kuitenkaan ole. Sen sijaan poliisi kertoo, että ryöstön uhrilla on ollut metallinvärinen kävelykeppi, jolla hän on huitonut ryöstäjiä kohti.

Itä-Uudenmaan poliisi jatkaa tapahtumien selvittämistä.

Lue myös:

    Uusimmat