Petollinen puhelinmyyjä, kauppias ja aviomies − Näin meitä huijataan!

Studio55.fi kysyi taannoin lukijoiden kokemuksia huijaustapauksista. 68 prosenttia vastaajista kertoi joutuneensa huijatuksi. Koosteesta selviää, mitä kaikkea ihmisille on tapahtunut.

Petollinen matkapuhelin

Yks kaks heinäkuussa alkoi tulla kännykkään tekstiviestejä. Niitä tuli melko usein kuukauden aikana. Poistin ne, kunnes tuli 120 euron puhelinlasku, jossa lasku muodostui vastaanotetuista tekstiviesteistä.

Puhelinoperaattori ei kuulemma voinut mitään. Älysi ehdottaa palveluviestikiellon, joka nyt on voimassa. Lasku oli maksettava, reklamoinnista ei ole kuulunut mitään ja kuluttaja-asiamies on voimaton. Neuvoivat jättämään asian riitalautakuntaan, jossa käsittely kestää vuosia. Siis maksa ja kärsi!

Potuttaa

Televisiossa oli mainos, että voita 10 000 euroa vastaamalla muutamaan kysymykseen tekstiviestinä. Innostuin ja lähetin viestin. Kysymyksiä alkoi lappaa lisää miltei joka päivä, á 2 euroa, ja välillä tuli viesti, että olet jo lähellä voittoa.

Oli vaikea saada poikki tätä vedätystä. 80 euroa siinä lipsahti ennen kuin vakuutuin, että se kymppitonni kertyykin kilpailun järjestäjän taskuun eikä vastaajan tilille. Kyllä keljutti, kun yleensä en moisiin haksahda.

Lennu

Tartuin houkuttelevaan ennustuspalveluun ikävästä elämäntilanteestani johtuen. Koskaan en saanut ennustusta. Viesti ohjautui aina "numero ei ole käytettävissä" -toimintaan. Noin kerran viikossa tulee tarjous, jonka heti poistan, mutta miten saan katkaistua?

Rale

Taannoin minulle tuli paljon puheluita eri numeroista, jopa 09-alkuisesta. Vastattaessa puhelu katkesi. Jos soitti tai jopa vastasi, puhelu saattoi siirtyä Australiaan, Ruotsiin ja niin edelleen.

Rikospoliisi ja operaattori olivat voimattomia. Pyysivät olemaan vastaamatta ja sulkemaan virran puhelimesta, ja ainakin sulkemaan luurinäppäintä käyttäen, muuten laskut saattoi olla tuhansia euroja. Hirveätä.

Soittohuijaus

Puhelinmyynnistä päivää!

Puhelinlehtimyyjä sai puhuttua ympäri ja tilasin lehden. Myyjä lupasi, että tilaus päättyy tilausjakson loputtua eli on vain määräaikainen tilaus.Mutta kissanviikset, tilaus jatkuikin.

Ja niin piti sitten jonottaa asiakaspalveluun pitkän tovin, kunnes lopulta pääsin läpi ja sain lopetettua lehden. En enää ikinä mene puhelinmyyjien halpaan.

Mercedes

Lehtimyyjät kyllä yrittää ja on huijannutkin. Ensin lehti maksaa esimerkiksi kolme kuukautta pilkkahinnan, mutta kun se menee ohi, niin jopa alkaa tulla lehdelle hintaa.

Lasku tulee niin ovelasti, että tietty kausi päättyy parin päivän päästä. Jos ei silloin heti ymmärrä tehdä peruutusta, niin jopa tulee taas lehteä pari kuukautta. Ja se tyyli, millä sitä kauppaa ruvetaan tekemään, soitellaan kun kaverille konsanaan!

Maisku

Sekalaisia huijareita

Uusittiin katto rintamamiestyyliseen taloon. Toimituksen piti kestää kaksi viikkoa. Se kesti yhdeksän viikkoa. Tarvikkeet seisoivat sateessa suojaamatta. Saatiin vuotava, reikiä täynnä oleva katto.

Tavarantarkastaja totesi virheet, mutta kukaan ei usko. Toimittaja väittää, että katossa ei ole mitään vikaa. Kuluttaja-asiamies on voimaton. Eivät ne pysty mitään tekemään, vaikka virheet voi kuka tahansa käydä katsomassa. Kuluttajansuojaa ei Suomessa ole, voidaan koko porukka irtisanoa, täysin turhaa sakkia.

Leena

Olin ostamassa pientä koiraa ja netin kautta oli ilmoitus, että myydään koira. Kävin pitkään sähköpostikeskustelua. Vastaukset olivat aika todentuntuisia ja kuviakin koirista laitettiin.

Laitoin sitten käsirahan tilille hölmöyksissäni näkemättä koiraa. Koira tuli vaan kuvissa, ja käsiraha meni. Olin aika pettynyt itseeni, kun luotin vastapuoleen.

Mummo

Mies huijasi. Hän seurusteli kolmen naisen kanssa useita vuosia yhtä aikaa. Oli uskomaton juttu.

Anne

Tilasin netistä osamaksulla tietokoneen. Muutaman viikon päästä postissa tulikin luottokortti. Konetta ostaessa ei missään vaiheessa mainittu, että olinkin ottanut luottokortin tuhannen euron ostorajalla.

Kissa

Tilasin jotkut todella kalliit laihdutuspillerit, kolme kappaletta. Ja sitten kun kerkesin maksaa ne, niin lehdessä oli juttu, että ne ovat huijausta ja jotain perunajauhon tapaista. Virheestä oppii!

Hero

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja