Mainos

Petoeläinten pennut houkuttelevat yleisöä – Suomen eläintarhat kuvailevat kesää vilkkaaksi

Suomen eläintarhoissa arvioidaan, että kesän kävijämäärät nousevat runsaiksi viileästä alkukesästä huolimatta.

Ranuan eläinpuistossa odotetaan jopa ennätyskesää, sillä jääkarhunpentu houkuttelee runsaasti kävijöitä. Reilut puoli vuotta sitten syntynyt urospentu on vielä pieni, noin 70-kiloinen. Sen isä painaa noin 700 kiloa ja emo 400 kiloa.

– Jääkarhunpentu on suurin vetonaula, mikä Ranualla yleensä voi olla. Viimeksi kun meillä oli jääkarhunpentu, kävijämäärässä tehtiin kaikkien aikojen ennätys. Uskon, että tänäkin vuonna päästään aika lähelle, sanoo Ranua Zoon toimitusjohtaja Tommi Hinno.

Helsingin Korkeasaaren eläintarhaan heinäkuun alku on tuonut runsaasti väkeä. Markkinointipäällikkö Susanna Silvosen mukaan kävijöitä on kertynyt muutamia tuhansia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

– Viileys on hyvä, kunhan ei kaatamalla sada. Kun sää on puolipilvinen ja vähän viileä, silloin eläimet ovat virkeitä, Silvonen vinkkaa.

Myös Ähtärin eläinpuistossa arvioidaan, että kävijöitä riittää. Kiinasta luvattu jättiläispandapariskunta saapuu Ähtäriin vasta joulukuun lopulla, mutta aiemmilta vuosilta tutut suosikit ovat paikalla.

– Karhut ovat hyvin suosittuja, samoin esimerkiksi pikkupandat, lumileopardit ja uhanalainen metsäpeura, kertoo Ähtäri Zoon toimitusjohtaja Juhani Haapaniemi.

Korkeasaaressa yleisön suosikkeja ovat markkinointipäällikkö Silvosen mukaan noin vuoden ikäiset amurintiikerin pennut, muut kissapedot sekä karhut ja apinat.

Niin Ähtärissä, Ranualla kuin Korkeasaaressakin selvä enemmistö eli suunnilleen 60–70 prosenttia kävijöistä on lapsiperheitä.

– Toisaalta tänne tullaan myös nuorten aikuisten porukoilla, esimerkiksi polttareita viettämään. Korkeasaaressa on vietetty myös kihlajaisia ja häitä, Silvonen kertoo. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.