Peter von Baghin omaiset kiittävät osanotoista

Elokuvavaikuttaja Peter von Baghin kuolinilmoitus julkaistiin sunnuntain Helsingin Sanomissa.

22. syyskuuta saatiin surullinen tieto siitä, että elokuvahistorioitsija ja Sodankylän elokuvajuhlien festivaalijohtaja Peter von Bagh on kuollut. Von Bagh menehtyi 17. syyskuuta 71-vuotiaana.

Sunnuntaina Helsingin Sanomissa on julkaistu von Baghin kuolinilmoitus. Ilmoituksessa ohjaajan läheiset kiittävät osanotosta ja erityismaininnan saa Terhokodin henkilökunta. Kaunissa ilmoituksessa on julkaistu kirjailija ja runoilija Aulikki Oksasen koskettava runo.

Von Bagh ehti tehdä pitkän ja monipuolisen uransa aikana toimia muun muassa ohjaajana, käsikirjoittajana, tietokirjailijana, festivaalijohtajana, kustantajana ja Taideteollisen korkeakoulun elokuvahistorian professorina. 

Uransa aikana von Bagh julkaisi useita kymmeniä kirjoja, joista hän sai myös arvostettuja palkintoja. Hän on kirjoittanut kirjan muun muassa ystävästään Aki Kaurismäestä. Von Baghin viimeiseksi kirjaksi jäi teos Charlie Chaplinista, joka julkaistiin vuonna 2013.

Von Bagh on uransa aikana saanut lukuisia tunnustuksia ja palkintoja. Vuonna 2013 Sodankylän kunta päätti nimetä Vasantien Peter von Baghin kaduksi.

Like Kustannus julkaisee vielä ennen isänpäivää postuumisti Peter von Baghin muistelmateoksen Muisteja.

Lue myös:

    Uusimmat