Peter Franzén viettää pitkästä aikaa joulunsa Suomessa – erityisesti yksi asia saa hänelle tunteen pohjoismaalaisesta joulusta

Näyttelijä Peter Franzén heittäytyy 1950-luvun hamstraajaksi 8:52
Katso, mitä Peter Franzén kertoo uusimmasta elokuvaroolistaan Hamsterit-elokuvassa, ja millä ehdolla hän olisi valmis tekemään ranskankielisen roolin.

Lähes vuosikymmenen Ranskassa asunut näyttelijä Peter Franzén ei aio lähteä jouluksi kaukomaille.

Pitkästä aikaa näyttelijä Peter Franzén viettää joulunsa Suomessa, ja toivoo tietysti valkeaa joulua. Hänellä joulun perinteet syntyvät tietystä kaavasta.

– Kaava on aika kiva: missä vaiheessa käydään joulusaunassa, milloin joulupukki tulee, ja milloin syödään. Kaava on se perinne. Silloin tuntee, että on suomalainen tai pohjoismaalainen joulu, Franzén kertoi MTV Uutisille 19. joulukuuta.

Franzén on asunut Ranskassa maatilalla vaimonsa Irina Björklundin ja poikansa Diego Franzénin kanssa vuodesta 2013. Näyttelijä viihtyy luonnon ja perheen eläinten keskellä.

Franzén jakoi isänpäivänä 13. marraskuuta kotitilaltaan Ranskasta videon, jossa hän ratsastaa ponilla ja kävelyttää samalla vanhaa Mama-poniaan. Videon voit katsoa painamalla nuolesta. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

–  Tykkään tehdä käsilläni ja nähdä, miten luonto ottaa vallan. Ja sen, miten luontoa pystyy kestävästi ja asiallisesti käyttämään itselleen edukkaasti, niin että sieltä saa ravintoa ja polttopuuta. Jos ajattelee energiakriisiämme ja sotaa, niin luonnosta saa ymmärrystä siitä, miten voi pärjätä, jos kaikki muuttuu enemmän tai vähemmän hankalaksi. Elämä maalla on henkireikä ja vaatii hirveästi työtä, mutta se on vain positiivista, Franzén kertoi elämästään Ranskassa.

Naapurusto on hänen mukaansa mukavaa.

– Ja kärsivällistä, varsinkin huonon ranskan kieleni kanssa. He ovat oppineet, että se on hyvin neliskulmaista, ja he joutuvat yhdistelemään pisteitä lauseissa, että pystymme keskustelemaan asioista. Koen, että ranskalaiset ovat mielenkiintoisia, eloisia ja energisiä ihmisiä, Franzén kertoi.

Ensi vuodelta Franzén toivoo erityisesti yhtä asiaa.

– Maailmanrauhaa. Tietenkin mahdollisuuksien mukaan mielenkiintoisia töitä, kärsivällisyyttä ja sydämellisyyttä kanssaihmisille ja itselleni. Että pystyy olemaan empaattinen, ja ettei vajoa kyynisyyteen tämän kaiken keskellä, Franzén tiivisti.

Lue myös:

    Uusimmat