Peter Franzén muistelee rooliaan Viikingit-sarjassa: "On hyvin harvinaista, että…"

Näyttelijä Peter Franzén heittäytyy 1950-luvun hamstraajaksi 8:52
Peter Franzénin tuorein rooli on 4. tammikuuta ensi-iltansa saavassa Hamsterit-elokuvassa. Katso, mitä hän kertoo roolistaan, ja millä ehdolla hän suostuisi tekemään roolin ranskaksi.

Yksi näyttelijä Peter Franzénin tunnetuimmista töistä on rooli Viikingit-sarjassa.

Näyttelijä Peter Franzén teki Harald Kaunotukan rooliaan Viikingit-sarjassa (The Vikings) neljän vuoden ajan, ja onkin mukana yli puolessa sarjan jaksoista. Tuotannosta hänelle jäi erityisesti mieleen sen massiivisuus.

– Hirmuisen vaikea paletti, joka siinä oli joka päivä: 300 ihmistä ryhmässä, monta kymmentä näyttelijää ja 700 avustajaa parhaimpina päivinä. Miten heidät kaikki saadaan vuorille, jossa on mutaa? Miten pitkiä päiviä hallinnoidaan niin, että ihmiset jaksavat ja tulevat varmasti seuraavana päivänä töihin, Franzén kertoi MTV Uutisille 19. joulukuuta.

Franzén koki erityiseksi myös yhteisöllisyyden.

– Me näyttelijät pidämme edelleen aika tiivistäkin yhteyttä toisiimme. Neljässä vuodessa ehti tutustua ihmisiin ja menemään roolihenkilön kanssa vaikka mihin tilanteisiin. Hirmuinen määrä muistoja, jotka tekivät vaikutuksen ja jäävät ikuisesti sielun syövereihin.

Kuukauden, eli yhden kuvausblokin, aikana sarjaan kuvattiin kaksi jaksoa. Tarinan luoja ja käsikirjoittaja Michael Hirst otti aina jokaisen näyttelijän erikseen viettämään aikaa kanssaan.  

– Menimme syömään ja otimme pari lasia viiniä. Sitten juttelimme maailmasta, roolihahmosta ja sarjasta. Saimme itse vaikuttaa, mihin suuntaan roolihahmomme menevät. On hyvin harvinaista, varsinkin tuon mittatason tuotannossa, että näyttelijä saa vaikuttaa siihen, mitä roolihahmolle tapahtuu. Koen, että se oli minulle inspiroivaa, ja oli mielenkiintoista nähdä, mihin suuntaan roolihahmoni meni, Franzén kertoi.

Viikingit on kanadalais-irlantilainen sarja. Irlantilaisia Franzén kuvailee aika samanlaisiksi kuin suomalaisia.

– Irlantilaiset ovat mahtavaa, sitkeää ja iloista kansaa. Aika lailla kuin suomalaiset, mutta iloisempaa. Vaikka ryhmä oli todella iso, niin oikeastaan kaikki tunsivat toisensa nimeltä, Franzén muisteli.

Viikingit-sarjaa esitettiin vuosina 2013–2020.

Lue myös:

    Uusimmat