Pete Parkkosen isoisästä ei jäänyt muuta tietoa kuin epäselvä nimi lapussa – mysteeri on askarruttanut pitkään: "Mistä isäni afrotukka on peräisin?"

1:47
Katso tästä esimakua Sukuni salat -ohjelmasta!

Pete Parkkonen halusi tietää kuka hänen kadonnut isoisänsä oli, ja pitkään askarruttanut kysymys selvisi Sukuni salat -ohjelmassa.

Muusikko Pete Parkkonen on yksi kymmenestä tunnetusta suomalaisesta, jotka saavat selville omien sukujensa salattuja tarinoita ohjelmassa Sukuni salat

Parkkosella oli yksi suuri kysymys, johon hän halusi ohjelman myötä saada vastauksen: kuka on hänen isoisänsä. Parkkonen ei ole koskaan tavannut isoisäänsä ja hänen oma isänsä, pian 67 vuotta täyttävä Kari Parkkonen on elänyt elämänsä ilman, että olisi tuntenut isäänsä. Näin ollen kauan kateissa ollutta isoisää lähdettiin etsimään.

– Isän äiti on joskus nuorena tavannut jonkun miehen ja siitä oli joku lappu, missä oli mun papan nimi, mutta se oli niin nopealla käsialalla kirjoitettu, ettei siitä saanut oikeastaan selvää mitään muuta kuin etunimen, Parkkonen kertoo ohjelman pressitilaisuudessa. 

Muusikon mukaan isoisää on yritetty etsiä jo kauan aina silloin tällöin, kun on jaksettu nähdä vaivaa asian eteen. Perheellä on kuitenkin jo pitkään ollut vahva tunne siitä, ettei isoisää koskaan löydy. 

Parkkonen kertoo, että ennen ohjelmaa hän toivoi saavansa tietää isoisänsä nimen ja mistä maasta tämä oli kotoisin. 

– Se oli oikeastaan toivomukseni, että tietäisi, mistä ihonvärini ja mistä isäni afrotukka ovat peräisin. 

Ohjelman myötä Parkkonen sai kun saikin tietää nimen, joka suttupaperille oli luonnosteltu kiireessä sekä mistä maasta isoisä oli kotoisin. Lisäksi Parkkonen sai tietää pappansa työn ja tämän elämänhistorian. 

Löydökset olivat valtavia sekä Parkkoselle että erityisesti tämän isälle Karille, joka on elänyt isättömänä koko elämänsä. Kun Parkkosta oli pyydetty mukaan ohjelmaan, oli hän ensin soittanut vanhemmilleen kysyäkseen lupaa siihen, voisiko hän ottaa suvustaan tarkemmin selvää. Tyypillisenä hiljaisena suomalaisena miehenä Kari Parkkonen oli pohtinut, että näinköhän asiaa kannattaa kaivella, mutta oli antanut omasta puolestaan siihen kuitenkin pojalleen luvan. 

– Vähän oli isä niin, ettei oikein tiennyt pitäisikö tähän lähteä, mutta nyt kun on asiat selvinnyt tosi paljon, niin ollaan kyllä tosi onnellisia, että tiedetään kaikki ja vähän enemmän. Se mitä löytyi pelkästään tässä jaksossa, niin siitä eteenpäin on tähänkin päivään mennessä löytynyt edelleen koko ajan uusia asioita.

​​Katso esimakua Sukuni salat -ohjelmasta videolta!

Sukuni salat MTV3-kanavalla maanantaisin 15.2. klo 20 alkaen.
Ohjelma on katsottavissa myös mtv-palvelussa ja C More -suoratoistopalvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja