Mainos

Perustuslakivaliokunta vapauttaisi elokuvat kirkkopyhinä

Eduskunnan perustuslakivaliokunta puoltaa ns. huvikieltosäännöksen kumoamista ja vapauttaisi kirkkopyhinä pidettävät yleisötilaisuudet luvanvaraisuudesta.

Eduskunnan perustuslakivaliokunta vapauttaisi kirkkopyhinä pidettävät yleisötilaisuudet luvanvaraisuudesta.

Valiokunta puoltaa tänään antamassaan mietinnössä kokoontumislakiin sisältyvän ns. huvikieltosäännöksen kumoamista. Säännöksen nojalla yleisötilaisuuksien, kuten elokuva- ja teatteriesitysten ja taidenäyttelyiden järjestäminen on mahdollista tiettyinä kirkollisina juhlapyhinä ainoastaan poliisin luvalla.

Perustuslakivaliokunta ei pidä juhlapyhien poikkeuslupamenettelyä tarkoituksenmukaisena ja puoltaa lakiehdotuksen hyväksymistä muuttamattomana. Valiokunta ei ollut yksimielinen, sillä kristillisdemokraattien Jouko Jääskeläinen ja keskustan Johannes Leppänen kirjauttivat mietintöön vastalauseen. Heidän mielestään kolmen keskeisimmän kirkollisen juhlapäivän rauhoittaminen yleisötilaisuuksilta on edelleen perusteltua.

Valiokunta huomauttaa mietinnössään, että kysymys yhteiskunnassa juhlapyhien aikana voimassa olevista käyttäytymisnormeista on ulottuvuudeltaan laajempi kuin vain ravintoloiden ohjelmistoon ja yleisötilaisuuksien järjestämiseen kohdistuva. Mietintöön kirjattiin lausuma, jossa hallitukselta edellytetään sen selvittämistä, millaista juhlapyhiä koskevaa erityissääntelyä tarvitaan perusoikeussäännöksistä muodostuvat lähtökohdat huomioon ottaen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.