Perussuomalaisten Putkonen syyttää mediaa lietsonnasta

Perussuomalaisten ja tiedotusvälineiden välisestä epäluottamuksesta käyty keskustelu ja tulehtunut tilanne voi nakertaa kansalaisten luottamusta poliitikkoihin ja toimittajiin, uskoo Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho

Aho kummeksuu perussuomalaisten viestinnästä vastaavan Matti Putkosen tapaa puhua mediasta, aivan kuin koko media toimisi identtisellä tavalla.  

Viimeksi Putkonen kertoi hakevansa oikeutta kansanedustaja Olli Immosen (ps.) Facebook-kirjoittelusta alkaneeseen uutisointiin juristien ja Julkisen sanan neuvoston (JSN) voimin.  

Ahon mukaan on tyypillistä, että skandaalin silmään joutuneessa puolueessa kohtelu tuntuu epäoikeudenmukaiselta. Hänen mielestään media ei kokonaisuutena kohtele perussuomalaisia eri tavalla kuin muita puolueita.  

Immosen tapaukseen Aho ei halua suoraan ottaa kantaa, mutta hänen mukaansa asioiden tutkiminen ei sinällään ole pahasta. Aho sanoo, että keskustelua pitäisi käydä asiallisesti järkevistä lähtökohdista eikä huutelutyyliin.  

-Onko niin, että mediassa on ylireagoitu joihinkin perussuomalaisten tekoihin sen takia, että heillä on ollut ylilyöntejä?  

  
Putkonen: Yle pitänyt juttua tulilla  

  
Putkosen mukaan perussuomalaisten aikeena on käydä läpi kaikki Immos-aiheinen kirjoittelu ja vetää tarpeen mukaan vastuuseen siellä esiintyneet kärkipoliitikot, tutkijat ja toimittajat. 

-Media tulee mukaan, jos pääkirjoitussivuilla tai toimittajien kolumneissa ja muissa on yhdistetty perussuomalaiset, natsit ja vastaavat. Näistä on seurauksena ollut hyvin voimakas vihapuheen ryöppy perussuomalaisia kohtaan, kun on yhdistetty kaikki samaan nippuun, Putkonen sanoo.   

Putkosen syyttävä sormi osoittaa Yleisradioon, jossa kirjoittelua on hänen mukaansa "pidetty tulilla".   

-Olen usean kerran yrittänyt lähestyä Ylen poliittisen toimituksen johtoa, että onko tässä mitään mittaa ja rajaa.  

Putkonen ei suostu yksilöimään Ylen liian pitkälle menneitä juttuja. Hän kertoi edistävänsä asiaa JSN:n ja lakimiesten avulla ensimmäisen kerran Ylen haastattelussa.  

Ylen politiikan toimituksen esimies Ari Hakahuhta sanoo, että Putkosen väitteitä on hankala arvioida, koska hän ei yksilöi juttuja.  

-Perussuomalaiset on suuri puolue ja sitä käsitellään samalla vakavuudella, jolla muitakin puolueita.  

Lue myös:

    Uusimmat