Perussuomalaisten puoluesihteeri MTV:lle: "Kuntavaalien siirto liian kevein syin vie uskoa demokratiaan"

3:28

Perussuomalaiset vastustaa ainoana puolueena kuntavaalien siirrtämistä kesäkuulle.

Eduskuntapuolueet tekivät päätöksen vaalien siirrosta kokouksessa, jossa puoluesihteerit neuvottelivat oikeusministeriön väen kanssa. Siirtoa on perusteltu muun muassa terveysturvallisuudella.

Kahdeksan puoluetta yhdeksästä kannatti kuntavaalien siirtoa. Perussuomalaiset vastustivat siirtoa. Perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroosin mukaan vaaleja on onnistuttu järjestämään monissa maissa, joissa on Suomea pahempi koronatilanne:

 – On hyvin omituinen tilanne, että väitetään, että Suomessa ei tässä (vaalien järjestämisessä normaaliin aikaan) onnistuttaisi. Oikeusministeriöllä on ollut jo vuosi aikaa valmistautua vaalien järjestämiseen ja siellä on tehty ihan tarkkoja suunnitelmia, että miten vaalit pystytään koronaturvallisesti järjestämään.

Grönroos toteaa MTV Uutisille, että perussuomalaisten näkemyksen mukaan vaalien koronaturvalliselle järjestämiselle on ollut olemassa hyvät suunnitelmat, eikä esteitä vaalien järjestämiselle normaalina ajankohtana ole.

– Tokihan siirto syö vaalien uskottavuutta ylipäätään. Se varmaan vähentää ihmisten kiinnostusta vaaleja kohtaan. Kyllä tämä vaalien siirto liian kevein syin vie uskoa demokratiaan, Grönroos kritisoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja