Perussuomalaisten puoluesihteeri ja Venäjä-tutkija ennustaa sisällissotaa – "Hyökkäyksen epäonnistuminen on se liipasin, joka sen mahdollisesti aloittaa”

Perussuomalaisten puoluesihteeri ja Venäjä-tutkija Arto Luukkanen pohti Vladimir Putinin johtaman Venäjän tilannetta ja maan aloittamaa hyökkäyssotaa Ukrainaan perussuomalaisten Tuumaustunnilla tänään tiistaina.

Luukkasen mukaan sodassa ollaan risteyskohdassa, sillä Venäjä pelkää niin sanottua Stalingrad-efektiä, jossa suuri osa venäläisistä joukoista jäisi vangiksi huoltoyhteyksien katketessa.

– Tässä kriisissä Putin ei voi perääntyä, sillä ukrainalaiset on maalattu ali-ihmisiksi ja kyseessä ei ole tietenkään oikea sota, Luukkanen luonnehtii tilannetta.

Hänen mukaansa Venäjälle ei ole syntynyt valtavaa isänmaallista innostusta, ja se kertoo siitä, että venäläiset ovat melko välinpitämättömiä sotaa kohtaan.

Luukkasen mukaan sodan edetessä aletaan kuitenkin kysymään, kuka on syyllinen ja mistä epäonnistuminen johtuu. Hänen mukaansa siinä voi piillä myös ratkaisu sodan rauhanomaiselle loppumiselle.

Yllättäen myös babushkat, venäläiset mummot, saattavat toimia rauhan puolesta. Neuvostoliiton historiassa muutoksen airuina ovat toimineet naiset, ja se on materialisoitunut esimerkiksi Sotilaiden äidit -järjestössä, Luukkanen kertoo. Luukkasen mukaan nämä ovat vanhempia naisia, jotka pystyvät uhmaamaan turvallisuuskoneistoa ja paikallisia virkamiehiä, koska ”isoäitien hakkaaminen on Venäjällä tabu”.

Video: Zaporizhzhjan ydinvoimalan taistelut huolestuttavat paikallisia asukkaita

2:49

Putinin kuolemaa seuraisi verinen vallanjako

Jossain vaiheessa kriisi voi kääntyä sekurokratiaa eli Venäjän nykyistä järjestelmää vastaan, ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin terveys voi horjua, Luukkanen arvioi.

CIA:n ja MI6:n johtajat eivät kuitenkaan ole havainneet merkkejä Putinin terveyden horjumisesta.

Putinin kuolemaa seuraisi Luukkasen mukaan verinen taistelu vallasta. Hän nimittää tätä Chigago-lopuksi. Luukkanen ennustaa ja on ennustanut Venäjälle sisällissotaa, ja tämän hän toisti myös Tuumaustunnilla.

Luukkasen mukaan Venäjällä kootaan yksityisarmeijoita, esimerkiksi Moskovan pormestari Sergei Sobjanin on koonnut oman yksityisarmeijansa. Tarkoituksena on varustautua paitsi Ukrainan sotaan, myös tulevaan vallanjakoon. Luukkasen mukaan armeijan ja kansalliskaartin roolit ovat olennaiset.

– Hyökkäyksen epäonnistuminen on se liipasin, joka sen mahdollisesti aloittaa, Luukkanen sanoi.

Hän perustelee näkemystään historialla: 1900-luvulla Venäjällä on kahdesti valta vaihtunut sotilaallisten tappioiden seurauksena.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja