Mainos

Perussuomalaisten ministerivaihdos yllätti Orpon: Mäntylä on työskennellyt täysillä kesätaukoon asti

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo kertoo, että perussuomalaisten Hanna Mäntylän eroaminen sosiaali- ja terveysministerin tehtävästä tuli hänelle yllätyksenä.

– Me olemme tehneet vielä muun muassa sote- ja maakuntauudistusta hyvin tiiviisti reformiryhmässä. Siihen nähden kyllä tämä tuli yllätyksenä. Viittaan siihen, että hän on työskennellyt ihan täysillä ainakin kesätaukoon asti, sanoi Orpo toimittajille kokoomuksen ministeriryhmän kesäkokouksen yhteydessä Tampereella.

Orpo kertoo saaneensa tiedon ministerivaihdoksesta perussuomalaisten puheenjohtajalta Timo Soinilta hieman ennen ministerivaihdosta.

Mattila "kova luu"

Orpo ei usko, että perussuomalaisten ministerivaihdos vaikuttaa hallitustyöhön. Hän kuvailee ministerisalkun ottavaa Pirkko Mattilaa päteväksi ja pystyväksi poliitikoksi ja arvioi, että perussuomalaiset saa vaihdoksen sujumaan hyvin.

Perussuomalaisten kansanedustaja Kaj Turunen on kommentoinut Twitter-viestipalvelussa Pirkko Mattilan olevan niin "kova luu", että keskustan ja vähän kokoomuksenkin piirissä ovat karvat pystyssä.

Orpo sanoo, että hänellä eivät karvat ole pystyssä.

– Jos on hallituksessa paljon kovia luita, se tarkoittaa sitä, että vaikeina aikoina pystytään tekemään päätöksiä ja hyvää politiikkaa, sanoo Orpo.


Orpo ei usko, että vaihdos vaikuttaa sote- ja maakuntauudistuksen eteenpäin viemiseen, koska isoimmat päätökset on jo tehty.

Risikko samoilla linjoilla

Ministerivaihdos tuli yllätyksenä myös sisäministeri Paula Risikolle (kok.). Hän toivoo Mäntylälle voimia.

Myöskään Risikko ei usko, että vaikutuksia sote-uudistuksen etenemiseen tulisi.

– Siellä on aika hyvin kaikki jo putkessa ja pulkassa. Tiedän, että Pirkko Mattila on hyvin asioista perillä. Hän on sosiaali- ja terveysalan ihminen, joten luulen että tähän Pendolino-junaan hyppääminen on aika helppoa, sanoo Risikko.

Risikko kuvailee Mäntylän onnistuneen ministerin tehtävässä erinomaisesti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.