Mainos

Pääministeri: Ministerimuutoksia tulossa kokoomuksen johtajavaihdoksen myötä

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo, että kokoomuksen puheenjohtajavaidoksen myötä on tulossa myös ministerimuutoksia hallitukseen. 

Sipilä kommentoi asiaa keskustan puoluekokouksessa Seinäjoella. Sipilän mukaan hallitusohjelmaa ei muuteta, vaikka kokoomuksen puheenjohtaja vaihtuukin.  

Kokoomuksen uuden puheenjohtajan Petteri Orpon kanssa keskustellaan maanantaina käytännön asioista. Vielä ei ole kuitenkaan lyöty lukkoon aikatauluja, milloin ministerivalinnat tehdään. 

Sipilä kertoo kiittäneensä kokoomuksen entistä puheenjohtajaa Stubbia menneestä vuodesta ja onnitelleensa uutta puheenjohtajaa.  

– Olemme tehneet Petteri Orpon kanssa hyvää yhteistyötä koko hallituskauden ajan ja jo viime kaudella. Ihan yhtä hyvin tunnen molemmat miehet, hän sanoo.  

Sipilä ei suostu vertailemaan Orpoa ja Stubbia, mutta sanoo heidän olevan hyvin erilaisia persoonia. Sipilä ei kuitenkaan usko, että hallituksen peruslinjaan tulee mitään muutoksia.  

Sipilän mukaan kokoomuksen puheenjohtajakisa vaikutti hallitustyöskentelyyn.  

– Keskeiset ministerit olivat aika kiireisiä. Viimeisten päivien aikana päätöksenteko oli vähän tiukkaa.  

Soini uskoo hyvään yhteistyöhön

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini uskoo, että hallitusyhteistyö toimii hyvin kokoomuksen uuden puheenjohtajan Petteri Orpon kanssa.  

– Uskon, että Petterin kanssa pärjää. Viime vaalikaudella oltiin ulkoasiainvaliokunnassa. Petteri on ollut hallituksen sisäministeri ja keskeisissä työryhmissä. Nyt on sitten SOS-hallitus tämän jälkeen.  

Soinin mukaan Orpo on kokenut ministeri, joten hallituksessa ei luultavasti nähdä suurta myllerrystä. Soini jatkaa, että Orpo tietenkin valitsee omat ministerinsä hallitukseen.

– On kokoomuksen asia keitä pitää hallituksessa. Alexanderin jatko on Orpon käsissä. Perussuomalaisilla ei ole mielipidettä siihen, sanoo Soini.

Kokoomuksen puheenjohtajakisan hävinneelle Alexander Stubbille hän sanoo, että politiikka on kova laji.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.