Mainos

Perussuomalaisten kansanedustaja: Grexit on edelleen paras vaihtoehto – ja mahdollista

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Ari Jalonen toteaa, että Kreikan euroero on yhä mukana vaihtoehdoissa.

Jalonen muistuttaa, että tässä vaiheessa Kreikan parlamentti päättää antaako se mahdollisuuden sille, että Kreikka pysyy mukana eurossa. Kreikka ei kuitenkaan itse päätä jatkoaan, vaan sen tekevät muut maat. Jos Kreikan parlamentti hyväksyy eilen syntyneen sopimuksen, Suomessa alkaa neuvottelut siitä, riittääkö sopimus meille.

– Grexit on selkeä vaihtoehto edelleen. Henkilökohtainen kantani on, että Kreikka selviäisi tilanteesta paremmin omalla valuutallaan, Jalonen sanoo.

Siihen, olisiko perussuomalaiset valmiita eroamaan Kreikka-linjausten takia hallituksesta, Jalonen vastaa kierrellen.

– Hallitus on sitä mieltä, että Suomen vastuut eivät kasva. Tämän takana me ollaan. Minulla on täysi luottamus perussuomalaisiin ministereihin ja kun kyse on hallitusohjelmasta, johon kaikki kolme puoluetta ovat sitoutuneet, luotan myös muiden puolueiden ministereihin.

”On ajateltava lapsiemme tulevaisuutta”

Karu fakta on se, että myös Suomi taistelee taloudellisten ongelmien kanssa. On mahdollista, että Suomikin tulee jossain vaiheessa tarvitsemaan solidaarisuutta muulta Euroopalta.

Miten pitäisi suhtautua tilanteeseen, jossa Suomi otettaisiin holhouksen alaiseksi, kuten Kreikka on otettu?

– Jos jokin maa on noudattamatta sääntöjä riittävän pitkään, on täysin selvää, että se otetaan holhouksen alaiseksi. Tästä syystä Suomen on tehtävä nyt suurta talouden sopeutuksia. Suomen velkaantuminen ei saa jatkua niin, että me olisimme Kreikan tiellä. On ajateltava meidän lapsiemme tulevaisuutta, Jalonen toteaa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.