Mainos

Perussuomalaisten Halla-aho Ylellä: Saatavuusharkinnan poisto johtaisi halpatyövoiman käyttöön

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mielestä työvoiman saatavuusharkinnan poisto johtaisi vain halpatyövoiman käyttöön.

Halla-ahon mukaan kyse on työnantajien haluttomuudesta maksaa riittävää palkkaa, jos EU- tai Eta-alueelta ei löydy Suomeen tarvittavaa työvoimaa. Halla-aho oli haastateltavana Ylen TV1:n Ykkösaamussa.

Halla-aho ihmetteli sitä, että puhuttaessa ulkomaisen työvoiman tarpeesta työntekijöitä huudetaan EU- ja Eta-alueen ulkopuolelta.

Halla-aho muistuttaa, että saatavuusharkinta ei tälläkään hetkellä kosketa osaajia vaan heikosti koulutettua tai kouluttamatonta halpatyövoimaa.

Halla-ahon mukaan Ruotsi ainoa OECD-maa, joka on luopunut työvoiman saatavuusharkinnasta. Ruotsissa saatavuusharkinnan poistosta ei hänen mukaansa ole ollut vastaavaa hyötyä, vaan se on lähinnä lisännyt osaamattoman työvoiman tarjontaa aloilla, joilla on jo valmiiksi ylitarjontaa.

Saatavuusharkinnalla tarkoitetaan sitä, että TE-toimisto arvioi, olisiko työpaikkaan saatavissa Suomesta työntekijää. Muun muassa Elinkeinoelämän keskusliitto on esittänyt, että saatavuusharkinta tulisi poistaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja