Mainos

Uutissuomalainen: Tarve saatavuusharkinnan kohteeksi joutuville työntekijöille on kasvanut selvästi: "Nyt on selvästi ollut enemmän tarvetta hakea työvoimaa ulkomailta"

Työnantajien tarve saatavuusharkinnan kohteeksi joutuville ulkomaisille työntekijöille on kasvanut selvästi tänä vuonna. Asiasta uutisoi Uutissuomalainen Maahanmuuttovirasto Migrin tietoihin pohjaten.

Migri teki tammi-elokuussa 6 620 työntekijän oleskelulupapäätöstä, jotka edellyttävät TE-toimiston osapäätöstä sisältäen usein saatavuusharkinnan. Määrä on kolmasosan suurempi verrattuna viime vuosien vastaavaan aikaan.

Tasaisella tahdilla koko vuoden päätösmääräksi tulee noin 10 000.

– Nyt on selvästi ollut enemmän tarvetta hakea työvoimaa ulkomailta, sanoo Migrin tulosalueen johtaja Marja Toivonen.

Työntekijän oleskelulupia myönnetään vuosittain noin 6 000. Se saattaa toteutua tänäkin vuonna, sillä kielteisten päätösten osuus on sekin kasvussa. Tammi–elokuun päätöksistä kielteisiä oli jopa 38 prosenttia.

Saatavuusharkinta on herättänyt keskustelua, sillä hallituksen työllisyystavoite edellyttää työperäisen maahanmuuton lisäämistä. Hallitus pitää kuitenkin kiinni saatavuusharkinnasta, josta SDP ei halua luopua.

Saatavuusharkinta koskee duunareita EU- ja ETA-alueen ulkopuolelta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja