Perussuomalaisten ajatushautomon pomo puolustaa kohujulkaisua: Feminismin kritiikissä ei mitään hävettävää – "Asiasisältö suuressa osassa aivan täyttä timanttia"

5:56
Hamilo näkee kirjan ongelmaksi tyylin, jossa sotketaan keskenään ylä- ja alatyyliä, ei sisältöä. Näin hän kertoi kirjasta MTV Uutisten haastattelussa.

Suomen Perusta -ajatuspajan toiminnanjohtaja Marko Hamilo pysyy kirjan pääväitteiden takana. Hänen mukaansa kirjassa on esitetty feminismin kritiikkiä, joka kuuluu perussuomalaiseen ajatteluun.

– Nykyään Suomessa on tapana kutsua kaikkea feminismin kritiikkiä naisvihaksi, sanoo Hamilo MTV Uutiset Liven haastattelussa.

– Feminismin kritiikkiä siinä oli, ja se kuuluu perussuomalaiseen ajatteluun. Ei siinä ole mitään hävettävää. Sitten siinä oli yksittäisiä kohtia, joita pitäisi analysoida tarkemmin, jotta voitaisiin katsoa, ovatko tästä kirjasta esitetyt, somessa levitetyt tulkinnat totta vai ei.

Syyttää tarkoitushakuista

Kirjassa kirjoitetaan muun muassa sanatarkasti, että ”Seksiä pidättämällä naiset koettavat luoda itselleen seksuaalista lisäarvoa ja uskotella olevansa haluttuja, vaikka eivät olisikaan. Vanha sanonta kuuluu, että vain rumat naiset väittävät olevansa ahdistelun kohteina, niin kuin kauniit eivät puolestaan koskaan ole feministejä.”

Kirjassa sanotaan myös, että ”Sugar daddy-, sokerideittailu- ja grooming-ilmiöiden yleistyminen johtuu suureksi osaksi naisten omasta pihtauspolitiikasta.” Grooming tarkoittaa esimerkiksi lapsen tai nuoren lähestymistä verkossa seksuaalisessa tarkoituksessa.

Hamilon mukaan kirjasta levitetään sosiaalisessa mediassa nyt tarkoitushakuisesti yksittäisiä kohtia.

– Ne ovat perinteiseen tapaan sellaisia, joilla perussuomalaisia ollaan aiemminkin leimattu. Otetaan jokin lyhyt tekstipätkä, tehdään siitä jokin radikaali tulkinta, ja laitetaan se someen elämään.

Asiasisältö ”täyttä timanttia”

Hamilo kertoo lukeneensa itse kirjan.

– Tiedän mitä se kokonaisuudessaan pitää sisällään. En oikein kutsuisi sitä naisvihamieliseksi.

– Kirjan tyyli on sellainen, että en olisi ehkä tilannut sitä. Olen ollut [Suomen Perustan] toiminnanjohtajana vuoden alusta, ja se on tilattu [JukkaHankamäeltä vuonna 2018.

Hamilo myöntää, ettei sanonut etukäteen ääneen kirjan ongelmallisuudesta esimerkiksi kirjan kirjoittaneelle Hankamäelle.

– En halunnut nostaa sitä sen kummemmin esiin. Se oli aiemmin tehty päätös valita Hankamäki, jolla on tuollainen tyyli. Asiasisältö oli hyvin suuressa osassa kirjaa aivan täyttä timanttia.

"Nainen ajautuu seksiin 'vahingossa'"

Hamilo nostaa haastattelussa esiin sen, että hänen mukaansa perussuomalaisia syyllistettiin Timo Soinin aikana seksuaalisesti ahdasmielisiksi. Nyt kun puolueen ajatuspajan julkaisu nostaa seksuaalisuuden esiin, syntyy vielä suurempi kohu.

Vastalauseita on nostattanut muun muassa kirjan kohdat, joissa puhutaan raiskauksista. Teoksessa muun muassa kirjoitetaan, että "raiskauksista vaahtoaminen on tekopyhää ja moralistista". Avioliitossa tapahtuvan raiskauksen rangaistavaksi tekeminen on puolestaan teoksen mukaan ollut aikanaan "vastoin avioliiton ideaa".

"Nainen ei voi vastata aloitteiden teosta, sillä työn seksissä tekee fysiologisesti mies, ja näin ollen naisen tehtäväksi jää ajautua seksiin ”vahingossa”, toisin sanoen kieltäymyksestään ”huolimatta”, jolloin kaikki naisten ja miesten väliset win/win-tilanteet voidaan helposti lavastaa jälkeenpäin ”raiskauksiksi”.

Ajatusta siitä, että kirja puolustaa raiskauksia, Hamilo ei allekirjoita.

– Siinä oli vähän niin kuin make love, not war -ideologian tapainen ajatus, että jos ihmiset vaan panisivat enemmän, niin seksuaalisuuden lieveilmiöt kuten häirintä ja grooming vähenisivät, Hamilo kuvailee.

– En ole ihan varma onko tällainen kausaalinen suhde totta vai ei.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja