Mainos

Perussuomalaisista irtaantuneen ryhmän lähtö presidentinvaaleihin on vielä auki – ministeriön mukaan kannattajakorttien keruu edessä

Perussuomalaisista irtaantunut Uusi vaihtoehto -ryhmä pohtii vielä, asettaako se oman ehdokkaan ensi talven presidentinvaaleihin.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo sanoo, että päätös saataneen tehtyä syksyllä.

Harkintaan vaikuttaa Elon mukaan olennaisesti se, pitääkö ryhmän tai perusteilla olevan Sininen tulevaisuus -puolueen muodostaa presidentinvaaleja varten valitsijayhdistys ja kerätä 20 000 kannattajakorttia ehdokkaan taakse.

Vaalijohtaja Arto Jääskeläinen oikeusministeriöstä pitää selvänä, että tämä menettely tarvitaan, koska ryhmä on irtautunut siitä puolueesta, jonka jäseniä valittiin eduskuntaan viime vaaleissa.

– Sillä ei ole merkitystä, onko tämä ryhmittymä puolue vai tällä hetkellä ry. Koska vaikka se olisi puoluerekisterissäkin, niin se ei ole semmoinen puolue, joka viime eduskuntavaleissa olisi saanut edustajia, Jääskeläinen perustelee.

Elo puolestaan sanoo, että tilanne on uusi ja siksi kyse on tulkinnasta. Ryhmä aikoo vielä tarkistaa asian lakiasiantuntijoidensa kanssa.

– Onko tulkinta tiukan linjan, eli että henkilöt pitää olla vaaleissa valittu tähän puolueeseen, vai olisiko tulkinta kansanvaltaisuutta enemmän korostava, että nämä henkilöt on kuitenkin vaaleissa valittu ja puolue on sitten myöhemmin perustettu?

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.