Mainos

Terho: Sininen tulevaisuus ei asettane presidenttiehdokasta: "Meillä on paljon erilaista urakkaa tässä käynnissä"

Puoluetta perustavan Sininen tulevaisuus -yhdistyksen puheenjohtaja Sampo Terho sanoo, että puolueella ei todennäköisesti ole omaa ehdokasta ensi vuoden presidentinvaaleissa. 

Valtiosääntöasiantuntijat ovat arvioineet, että Sininen tulevaisuus ei voi asettaa presidenttiehdokasta puolueena vaan ehdokkaan taakse on kerättävä 20 000 kannattajakorttia valitsijayhdistyksen perustamiseksi. Terhon mukaan tämä olisi iso urakka, kun samaan aikaan pystytetään puoluetta.

– Olisi tietenkin toivottavaa, että olisimme päässeet mukaan näihin vaaleihin, mutta tilanne on nyt se mikä se on. Meillä on aika paljon erilaista urakkaa nyt käynnissä. Meidän täytyy tehdä säännöt ja ohjelmat, kerätä puolueen kannattajakortit ja luoda kenttäorganisaatio, sanoo Terho MTV Uutisille ryhmän kesäkokouksessa Espoossa.

Terhon mukaan Sininen tulevaisuus saattaa asettua ryhmänä jonkin presidenttiehdokkaan taakse tai antaa edustajilleen vapaat kädet tukea mieleistään ehdokasta.

Puolueen perustamiseen riittää 5000 kannattajakorttia. Terho arvioi, että määrästä on koossa nyt noin puolet.

Muokattu otsikkoa kello 12.57. Korjattu muotoilua presidenttiehdokkaan asettamisesta valitsijayhdistyksen kautta kello 14.54.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.