Perussuomalaiset suomii SDP:tä veroparatiisien elättien ruokkimisesta – SDP kiistää jyrkästi

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Leena Meri moittii SDP:n johtohahmoja osallisuudesta eläkevarojen junailusta veroparatiiseihin.

Ylen selvityksen mukaan kuudella suurimmalla työeläkevakuuttajalla on sijoituksia verokeitaiden kautta yli 40 miljardilla eurolla. Suosituimmat kohteet ovat Cayman-saaret ja Irlanti.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtajan Leena Meren mukaan demarijohtajat Antti Rinne ja Eero Heinäluoma ovat olleet vuosia työeläkeyhtiöiden hallinnoissa ohjaamassa työntekijöiden eläkevaroja veroparatiiseihin. Meren mukaan eläkeraha pitää veroparatiiseja toiminnassa.

– Demarit ovat eduskunnassa jälleen esittäneet olevansa työläisten ainoita puolustajia, mutta samaan aikaan he pelaavat työläisten eläkevaroilla uhkapelejä veroparatiiseissa, Meri kirjoittaa tiedotteessaan.

SDP: Tiedot täysin valheellisia

SDP kiistää väitteet jyrkästi ja sanoo Meren väitteiden olevan valheellisia. Puolueen mukaan sillä ei ole osallisuutta eläkevarojen junailuun veroparatiiseihin. 

Puolue myöskin muistuttaa, ettei Heinäluoma ole ollut päivääkään yhdenkään työeläkeyhtiön hallinnossa, eikä ole koskaan vastannut omistajaohjauksesta. 

Meren mukaan valtion eläkerahastojen sijoituksista ovat omistajaohjauksen kautta vastanneet demareiden valtiovarainministerit Antti Rinne, Jutta Urpilainen sekä Eero Heinäluoma.

– He ovat olleet kaikki mukana pöydissä, joissa työntekijöiden eläkerahat on ohjattu veroparatiiseihin ja näin vältytty maksamasta verot Suomeen, Meri moittii.

SDP:n mukaan myös väite Rinteen, Urpilaisen sekä Heinäluoman osallisuudesta eläkerahojen sijoituksiin on täyttä valetta – he eivät ole vastanneet omistajaohjauksesta. 

Meren mukaan demarit eivät ole todellisuudessa aidosti huolestuneita suomalaisten työntekijöiden rahoista ja verojen maksusta yhteiskunnan palveluiden pyörittämiseksi.

– Täytyy yhtyä pääministeri Sipilän kiteytykseen ”Kaiken kaikkiaan voisi sanoa verojen kiertämiseksi tehtävistä järjestelyistä, että itsekkyys Suomessa ylittää jo sairauden asteen”. Näin demarit toimivat, kun pääsevät päättämään muiden rahoista, Meri muistuttaa.

Juttua muokattu 24.2. klo 10:34: Lisätty SDP:n kommentti siitä, että jutun faktat ovat valheellisia. Muokattu myös otsikkoon SDP:n osuus.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja