Mainos

Loikkarit erotetaan kirjeellä – puoluehallitus ohjeistaa erottamaan myös valtuustoryhmistä

2:13

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoo, että puoluehallitus on päättänyt lähettää kirjeen puolueen eduskuntaryhmästä irtautuneille edustajille. Kirjeessä ilmoitetaan, että heidän toimintansa on vahingoittanut puoluetta ja heidän jäsenyytensä puolueessa lakkaa. 

Kirjeen saavilla edustajilla on Halla-ahon mukaan kuun loppuun asti mahdollisuus riitauttaa erottamisilmoitus.

Halla-ahon mukaan puoluehallitus ohjeistaa myös kuntien ja kaupunkien valtuustoryhmiä erottamaan eduskuntaryhmästä irtautuneet henkilöt valtuustoryhmistään.

– Päätökset olivat yksimielisiä, Halla-aho totesi.

Puolueen johtajavaihdoksen jälkeen 20 kansanedustajaa irtautui puolueen eduskuntaryhmästä ja perusti Uusi vaihtoehto -ryhmän. Halla-aho kertoo, että kolme perussuomalaisten ryhmästä lähtenyttä kansanedustajaa on jo ilmoittanut eroavansa puolueesta.

Yksi eronneista on Uusi vaihtoehto -ryhmän puheenjohtaja Simon Elo. Hän kertoi erostaan jo ennen puoluehallituksen kokousta, koska halusi ilmoittaa asiasta itse ennen kuin kukaan erottaa häntä.

Niikko jää, Ruoho ja Juvonen vailla ryhmää

Kansanedustaja Mika Niikko kertoi tänään jatkavansa perussuomalaisten eduskuntaryhmässä. Niikon mukaan perussuomalaiset on se puolue, jolle hänen äänestäjänsä ovat antaneet valtakirjan.

Niikko kertoo kuitenkin puhuneensa myös muiden puolueiden kanssa sen jälkeen, kun perussuomalaisten eduskuntaryhmä hajosi.

Kansanedustaja Veera Ruoho puolestaan sanoi aamupäivällä eronneensa virallisesti perussuomalaisten eduskuntaryhmästä. Ruoho sanoi selvittäneensä asian ryhmän pääsihteerin Antti Valppaan kanssa. Jatkoa Ruoho haluaa harkita rauhassa.

Toinen perussuomalaisista eronnut kansanedustaja Arja Juvonen sanoi jo aiemmin, ettei aio liittyä Uusi vaihtoehto -ryhmään. Hän kertoi päättävänsä juhannukseen mennessä, mihin eduskuntaryhmään siirtyy.

Perussuomalaisten jäsenistö on myllerryksessä. Puolueesta on viikon aikana eronnut noin 150 puolueen jäsentä ja jäsenyyttä on hakenut noin 180 ihmistä.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.