Mainos

Perussuomalaiset ei halua "huonomaineisia"

Uusia jäseniä riveihinsä saanut perussuomalaiset varautuu hallitsemaan kirjavaa joukkoaan.

Perussuomalaisten puoluekokous hyväksyi tänään sääntömuutoksia, jotka antavat puoluehallitukselle keinoja niin rajoittaa jäseneksi pääsyä kuin helpottaa puolueesta erottamista.

Uusien sääntöjen mukaan puolueen jäseneksi hyväksyttävän on oltava "hyvämaineinen". Jäsen voidaan erottaa, jos hän ei täytä jäsenyyden ehtoja. Sääntöihin kirjattiin myös, että henkilö voidaan erottaa puolueesta, jos hän on eronnut kunnallisesta valtuustoryhmästä.

Hyvämaineisuuden vaatimusta selitettiin kokousväelle niin, että henkilöllä ei esimerkiksi saa olla rikostaustaa. Sellaista asiaa voitaisiin käyttää puoluetta vastaan.

Monenlaisia rikoksia

Perussuomalaisten ehdokkaat ovat saaneet julkisuutta monenlaisiin rikoksiin liittyen. Huomatuin tapaus oli 2003 kansanedustajaksi valitun Tony Halmeen ura lainsäätäjänä.

Halmeen ollessa kansanedustaja Helsingin käräjäoikeus ehti tuomita hänet salakuljetuksesta, laittomaan tuontitavaraan ryhtymisestä, ampuma-aserikoksesta, huumausaineiden käyttörikoksesta sekä aseen varomattomasta käsittelystä neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Vuoden 2007 eduskuntavaaleihin perussuomalaiset puolestaan ottivat ehdokkaaksi entisen hämärämiehen ja lähinnä Virossa tunnetun julkkiksen Carl Danhammerin. Ehdokkuus kuitenkin peruttiin, kun Danhammerin Ruotsissa 1980-luvulla saatu raiskaustuomio tuli julkisuuteen.

Kiinnostus laimeaa

Vaikka puolue pyrki tänään estämään rikollisten pesiytymisen siipiensä suojaan, kokous jaksoi toisena päivänä kiinnostaa enää harvoja. Eilen kokous täytti salin ääriään myöten, mutta kokouksen hännille jätettyä poliittista keskustelua oli tänään seuraamassa vain muutamia kymmeniä jäseniä.

Puheenjohtaja Timo Soinin toivomaa EU-vaali-intoa ei oikein ollut ilmassa. Muutamassa puheessa toivottiin, että Suomi eroaisi koko EU:sta.

Tavanomaisesta puoluekokousten käytännöstä poiketen perussuomalaiset eivät hyväksyneet ainuttakaan kannanottoa tai ohjelma-asiakirjaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.