Perussuomalainen poliitikko nimesi sikansa Suldaaniksi ja Husuksi ja vihjasi saunan taakse viemisellä, erosi nyt puoluevaltuustosta – ”Eihän tämä eroa presidentin mukaan nimetystä porsaasta mitenkään”

2:45
Pöllöraati keskusteli perussuomalaisten kielenkäytöstä heinäkuun lopussa

Perussuomalaisten keskipohjanmaalaisen Jarno Vähäkainun on jättänyt tehtävänsä puoluevaltuustossa nimettyään sikansa poliitikkojen mukaan ja vihjailtuaan niiden viemisestä saunan taakse.

Vähäkainu latasi Twitteriin monta kuvaa sioistaan, joita hän kutsuu nimillä Suldaan ja Husu. Viittaus on selkeä politiikassa toimiviin tummaihoisiin Abdirahim ”Husu” Husseiniin ja vasemmistoliiton Suldaan Said Ahmediin.

Tviittien oheen Vähäkainu oli kirjoittanut kuvatekstejä, joissa hän vihjailee sikojen viemisestä saunan taakse sekä oleskeluluvista ja yhteiskunnan varoilla elämisestä. Tviittien sävy on kaiken kaikkiaan halventava ja kuvien kommenttikentät ovat täyttyneet järkyttyneistä kommenteista.

Vähäkainu itse kiistää sikojen nimeämisen olevan yhteydessä tummaihoisiin poliitikkoihin.

– Nimet ei ole pekkaa pahempia. Toinen on edesmenneen hevosen nimi, ja toinen on monikulttuurisena aikana tasapuolisuuden nimissä ihan mukava nimi, Vähäkainu kertoo puhelimen välityksellä.

Vähäkainu kertoo ymmärtävänsä, että nimet ovat aiheuttaneet pahennusta, mutta ottaa esille, että vaalien alla pieni porsas olisi nimetty presidentti Niinistön mukaan. Ja vaikka poliitikko sanookin nimien olevan vain sattumaa, ottaa hän itse esille poliitikkojen mukaan nimettyjä muita eläimiä.

– Käsittääkseni vaalien alla sikafarmari antoi Niinistölle Sauli-nimisen porsaan. Eihän se eroa tästä asiasta mitenkään, Vähäkainu sanoo.

Tutkintapyyntö Ahmedilta luvassa

Suldaan Said Ahmed julkaisi sunnuntaina twitterissä kirjoituksen, jossa hän kysyy puolueen puheenjohtajalta Jussi Halla-aholta, miten Perussuomalaiset aikoo Vähäkainun tviitteihin suhtautua.

Tviitistä näkee myös Kasvismafioso-nimierkin julkaisemat kuvakaappaukset Vähäkainun tililtä.

Iltalehdelle sunnuntaina antamissaan kommenteissa Ahmed kertoo, että hän tekee luultavasti tutkintapyynnön poliisille.

– Äärimmäisen vastenmielistä poliitikolta, joka on merkittävässä asemassa puolueessa, ei mikään rivi-ihminen, vaan puoluevaltuuston jäsen ja valtuutettu. Hän herjaa, solvaa ja vihjailee tappamisella. Se on ikävää, mutta kertoo varmaan jotain puolueen arvoista, jos tämä sallitaan, eikä puheenjohtaja pikaisesti puutu peliin, Said Ahmed kertoo Iltalehdelle.

Suldaan Said Ahmedin kommenttien jälkeen Vähäkainu erosi puoluevaltuuston tehtävästään.

Puoluejohdon kanssa käyty keskusteluja

Halla-aho kommentoi, että Vähäkainun kanssa on käyty keskusteluja.

– Vähäkainun tviitit eivät olleet asiallisia, ja niissä oli väkivaltaisia vihjauksia. Vähäkainu on ilmoittanut jättävänsä paikkansa puoluevaltuustossa, Halla-aho kertoo.

Halla-aho kertoo, että käytöksestä on varoitettu ja huomautettu, ja jos käytös jatkuu, on siihen reagoitava jollain toisella tavalla.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja