Mainos

Peruspalveluministeri: Sote-palvelunsa ulkoistavat kunnat noukkivat rusinat pullasta

Peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sd) kehottaa kuntia miettimään tarkoin sote-palvelujen ulkoistuksia.

MTV Uutisten tutkivan ryhmän kyselyn mukaan kymmenet yksityisyritykset ovat lähestyneet kuntia liittyen kaikkien sosiaali- ja terveyspalvelujen ulkoistamiseen. Useampi kunta on jo päättänyt ulkoistaa sosiaali- ja terveypalvelunsa lähiaikoina.

Peruspalveluministerin mukaan yritysten markkinointi on harhaanjohtavaa ainakin siltä osin, mitä tulee laskelmiin.

- Olen koittanut muistuttaa, että meillä on varsinaisessa sote-työryhmässä vasta laskentatyö käynnissä, joten aika monet laskelmat, jotka ovat nyt olleet julkisuudessa, eivät pidä miltään osin paikkansa, aamun Huomenta Suomessa vieraillut Huovinen sanoi.

- Kyse on aiheettomista, turhista peloista, pelätään omien lähipalvelujen puolesta ja sitten kunnissa lähdetään aggressiiviseen markkinointiin mukaan, mikä ei tietenkään palvele kokonaisuutta.

Huovinen muistuttaa, että kunta luopuu ulkoistuksissa suuresta vallasta ja että yksityisten yritysten tavoite on aina tuottaa viivan alle tulosta. 

- Kunnalla säilyy vastuu palvelujen toiminnasta, mutta kuka katsoo kokonaisuuden perään? Kyllä tämä tuntuu nurkkakuntaisena rusinat pullasta -ajattelulta.

Huovinen pelkää, että viidellä uudella sotealueella tulee olemaan "hirveä haaste" sovittaa yhteen erilaisia sote-järjestelmiä.

- Kuntien nyt tekemät sopimukset ovat pitkiä. Sotealueen pitää katsoa kokonaisuutta, joten tulee hirveä haaste sovittaa kaikki yhteen, peruspalveluministeri totesi.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.