Peruskauraa Pariisista – näyttelyssä nähtiin kattava paketti perusautoja

Joka toinen vuosi järjestettävä Pariisin autonäyttely tarjosi paljon kaupallisesti tärkeitä malleja. Hybridi ja sähkötekniikka korostui myös aiempaa edullisemmissa autoissa.

Pariisin autonäyttely on parhaillaan käynnissä ja on auki 14. lokakuutta saakka. Näyttelystä puuttui isoja brändejä kuten Volkswagen, Nissan, Ford, Opel ja Volvo, mutta nähtävää riitti aiempaa vähäisemmästä osallistujamäärästä huolimatta.

Tässä kuvakooste näyttelyn perusautojen annista.

Audin osastolla nähtiin merkin uusi pienokainen A1. Auton muotokieli on saanut annoksen kulmikkuutta isompien mallien tapaan.

Toisen sukupolven Audi Q3 noudattelee pitkälti isompien mallisarjojen tyyliä, ja myös Audin uusi kosketusnäytöllinen MMI-järjestelmä on löytänyt tiensä pikkumaasturiin.

Uusi BMW 3-sarja oli baijerilaisvalmistajan tärkein lanseeraus. Muotokieli on muuttunut pehmeämpään suuntaan ja tekniikka on tuttuja valmistajan muista malleista. Aluksi tarjolle tulee yksi bensa- ja yksi dieselkone, mutta valikoima laajentuu lähiaikoina.

Citroenin osastolla nähtiin suuria odotuksia kantava C5 Aircross. Ranskalaisvalmistajalta on puuttunut mallistosta jonkin aikaa keskikokoluokan auto, joka on tärkeä esimerkiksi yritysmyynnin piirissä. Mallisto täydentyy pian myös hybridiversiolla.

DS on ranskalaisten uusi lippulaivamerkki. PSA-konserniin kuuluva valmistaja esitteli uuden DS 3 Crossbackin, josta nähtiin samalla myös täyssähköinen E-Tense-malliversio.

Honda CR-V on yksi maailman suosituimmista katumaastureista ja se on kerennyt jo viidenteen sukupolveen. Pariisissa nähtiin uutuuden hybridiversio, jota kohtaan on kovat odotukset.

Lexus laajentaa mallistoaan uudella etuvetoisella ES-mallilla. Merkille tunnettuun tyyliin auto on varustettu hybridivoimalinjalla.

Mercedeksen osastolla nähtiin A-sarjan uusi sedanversio, sekä saman perustekniikan jakava uusi tila-auto B-sarja. Näiden lisäksi Mercedes esitteli myös uuden ison katumaasturi GLE:n.

Kotikentästä kaiken ilon irti otti myös Peugeot, jonka osastolla nähtiin 508:n farmariversio SW sekä kolme uutta pistokehybridiä. Uusi tekniikka nähdään 508:n molemmissa korimalleissa sekä 3008:ssa.

Renaultin oli paikalla isolla osastolla, jossa juhlistettiin valmistajan 120-vuotista taivalta. Kaupallisesti merkittävin tuote oli uudistunut Kadjar.

Toyota esitteli Pariisissa täysin uuden Corollan, joka nähtiin nyt kahtena korimallina. Uutuus tulee korvaamaan Auriksen, ja pellin alle tarjolla on bensaturbo sekä eri tehoista hybridivoimalinjaa. Corolla lisäksi osastolla nähtiin paluun Euroopan markkinoille tekevä Camry, sekä täysin uusi RAV4.

Kuvat: Mikko Autio

Teknavin 16. tuotantokauden uudet jaksot esitetään maanantaisin klo 22.35 MTV3-kanavalla. Uusinnat perjantaisin ja sunnuntaisin MTV3:lla. Lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja