Iivo Niskaselta häkellyttävä havainto Aleksandr Bolshunovista

Iivo Niskanen oli erittäin tyytyväinen hiihtoonsa ja taktiikkaansa sivakoituaan olympiapronssia 15 +15 kilometrin yhdistelmähiihdossa sunnuntaina. Kultaa tykittäneen Aleksandr Bolshunovin suoritusta hän ylisti.

Niskanen ja alkumatkasta kaatunutkin Bolshunov petasivat mitalisuorituksiaan yhdessä, kun he pitivät kärjessä hurjaa vauhtia perinteisen osuudella. Vapaan osuuden alussa venäläinen karkasi, ja Niskasen ohi tuli nopeasti lopulta hopeaa juhlinut Denis Spitsov

Tämän jälkeen Niskanen taisteli yksin maaliin pitäen norjalaishaastaja Hans Christer Holundin turvallisesti takanaan. 

– Kyllä se mitali lämmittää. Tietysti toivoin ja oletin, että kun lähdin kisaan, että pystyisin siihen kamppailuun. Radassa on pitkät työpätkät, hiihdettävää nousua. Se on sellainen rata, jossa omat ominaisuudet ovat vahvoilla, Niskanen kommentoi. 

– Tämä on kovan työn tulos. Toinen henkilökohtainen olympiamitali ja ensimmäinen mitali skiathlonista arvokisoissa. Hommia on tehty sen eteen.

Bolshunov voitti kisan yli minuutin erolla Spitsoviin, Niskanen hävisi tasan kaksi minuuttia. Venäläisen vauhti hämmästytti. Sen tunnusti myös Niskanen. 

– Oletin, että pystyisin Bolshunovin perässä hiihtämään (vapaalla) noita vastapätkiä ja hyödyntämään peesiä, mutta ei siinä ollut kerta kaikkiaan mitään saumaa. Pyrin pitämään tasaista vetoa koko ajan, ja olen siihen erittäin tyytyväinen.

– Ladulla näki, että kaksi äijää (Bolshunov ja Spitsov) meni aivan eri suuntaan nousuihin vapaalla. Oli kovavauhtisinta vapaata, jota olen ikinä nähnyt, Niskanen lisäsi. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Niskanen oli erityisen tyytyväinen vapaan osuutensa, joka oli koko porukan seitsemänneksi nopein.

– Minä hiihdin hyvätasoista vapaata tänään. Viimeisellä kierroksella pystyin jo suojaamaan eroa takaa tulevaan. Koko matkan hiihdin yksin. Siinä mielessä todella ehjä suoritus.

– Aika raju keikka oli, olympiamitalisti summasi. 

Lue myös:

    Uusimmat