Perttu Hyväriselle todella raisu romahdus Tour de Skillä

Perttu Hyvärinen romahti 31:nneksi Tour de Skin kolmannessa osakilpailussa, 20 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajossa Italian Toblachissa. Suomalaisista parhaiten sijoittui lopulta Remi Lindholm 27. tilallaan.

Hyvärinen saavutti eilen uransa ensimmäisen maailmancup-osakilpailuvoiton oltuaan ylivoimainen ykkönen 10 kilometrin perinteisen väliaikalähdössä. Hyvärinen lähti tämänpäiväiseen 20 kilometrin vapaan takaa-ajoon Tourin kokonaiskilpailun neljänneltä sijalta, 38 sekuntia kärjestä.

Hyvärinen otti nopeasti kiinni 10 sekuntia edeltään matkaan kolmossijalla lähteneen Yhdysvaltain Ben Ogdenin. Taaempi 11 hiihtäjän ryhmä tavoitti sittemmin Hyvärisen ja Ogdenin viiden kilometrin paikkeilla, mukana viidentenä takaa-ajoon startannut Lauri Vuorinen.

Suuren ryhmän vauhti oli seuraavina kilometreinä suomalaiskaksikolle liikaa. Vuorinen ja sittemmin Hyvärinen putosivat kelkasta.

Luisu oli raju. Hyvärinen hyytyi kisassa lopulta 31:nneksi (+3.04,1) ja Vuorinen 32:nneksi (+3.20,7).

Remi Lindholm nousi parhaaksi suomalaiseksi. 35:ntenä takaa-ajoon iskenyt hiihtäjä sijoittui 27:nneksi (+2.41,9).

Kilpailun voitti Norjan Harald Östberg Amundsen, joka lähti takaa-ajoon toisena, neljä sekuntia maanmiehensä Erik Valnesin jälkeen. Norjalaiskaksikko hiihti ensimmäiset 15 kilometriä yhdessä, kunnes Valnes tipahti Amundsenin kyydistä.

Amundsen löi toisena maaliin hiihtäneen Valnesin lopulta 32,9 sekunnilla. Jan Thomas Jenssen (+1.04,6) täydensi Norjan kolmoisvoiton.

Naiset hiihtävät Toblachissa 20 kilometrin takaa-ajon Suomen aikaa kello 13.30 alkaen.

Tour jatkuu sen jälkeen ylihuomenna Sveitsin Davosissa vapaan sprinteillä.