Perttu Hyvärinen jysätti elämänsä paukun – ylivoimainen voitto Tour de Skillä!

Perttu Hyvärinen jysäytti kovan luokan yllätyksen ja voitti ylivoimaisesti Tour de Skin 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan osakilpailun Italian Toblachissa.

Hyvärinen nousi väliajoissa kärkeen kolmen kilometrin kohdalla ja loppu oli hänen dominointiaan. Hyvärinen takoi raisuja eroja moniin maailmanhuippuihin.

Hyvärinen voitti kilpailun peräti 16,2 sekunnin erolla toiseksi sijoittuneeseen Norjan Erik Valnesiin. Norjan Harald Östberg Amundsen sijoittui kolmanneksi yhden sekunnin Valnesia hitaampana.

Useat suomalaiset ylsivät tänään ennakko-odotuksia korkeammalle, mikä kielii huollonkin onnistumisesta. Lauri Vuorinen sijoittui 11:nneksi (+52,0), Arsi Ruuskanen 12:nneksi (+12,9), Markus Vuorela 16.nneksi (+1.05,1), Remi Lindholm 30:nneksi (+1.25,0) ja Joni Mäki 59:nneksi (+2.17,5).

Uran parasta

Osakilpailu oli Tour de Skin toinen. Hyvärinen sijoittui eilen Tourin avanneessa, itselleen vaikeassa vapaan sprintissä 54:nneksi.

Hyvärinen oli aiemmin sijoittunut parhaimmillaan maailmancupin henkilökohtaisessa kilpailussa viidenneksi. Hän ylsi kyseiseen sijoitukseen maaliskuussa Falunissa 10 kilometrin perinteisen kisassa.

Tällä kaudella Hyvärinen oli aiemmin yltänyt parhaimmillaan 15:nneksi Trondheimin yhdistelmäkisassa toissa viikonloppuna.

Tour de Ski jatkuu huomenna 20 kilometrin vapaan takaa-ajokilpailuilla.