Mainos

Persson johtaa Ruotsin vaalikilvassa

Ruotsissa päämininisteri Göran Persson ja hänen johtamansa sosiaalidemokraattinen puolue ovat menettäneet hieman kannatustaan, joka keväällä nousi huippulukemiin.

Perssonin etumatka on kuitenkin niin selvä, että hänen odotetaan jatkavan pääministerinä myös tasan kuukauden kuluttua pidettävien vaalien jälkeen.

Henkilönä ruotsalaiset luottavat Perssonin jälkeen seuraavaksi eniten kristillisten veteraanipoliitikko Alf Svenssoniin, mutta pienten puolueiden johtajat eivät Ruotsissa kilpaile pääministerin paikasta.

Ainoa käytännön vaihtoehto Perssonille on siis suurimman oppositiopuolueen eli maltillisen kokoomuksen puheenjohtaja Bo Lundgren.

Ruotsin vaalitaistelun näkyvin haastaja on kuitenkin tähän mennessä ollut pienen kansanpuolueen puheenjohtaja Lars Lejonborg, joka on nostanut maahanmuuttopolitiikan vaalitaistelun puheenaiheeksi.

Lejonborg vaatii, että ruotsin kansalaisuuden ehdoksi tulee kielitaitotesti. Seitsemän kymmenestä ruotsalaisesta kannattaa ajatusta.

Ruotsin maahanmuuttokeskustelu on kuitenkin ollut mietoa Tanskaan verrattuna, ja varteenotettavat poliitikot ovat varoneet sanoja, jotka voitaisiin tulkita muukalaisvihamielisiksi. Esimerkiksi kielikoe, joka on noussut otsikoihin Ruotsissa, on tulossa kansalaisuuden ehdoksi myös Suomessa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 15.08.2002)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.