Personal trainerin kommentti sai raivon partaalle – nainen vastasi arvosteluun mummoalkkareissa

Australialaisnainen sai tarpeekseen hoikkuuden ihannoinnista.

Kun australialaisäiti Mel Rymill tapasi personal trainerinsa ensimmäistä kertaa, hän hätkähti valmentajan ensimmäisistä sanoista. 

"Haluat tietysti päästä takaisin raskautta edeltävään painoon." Näin Rymillin personal trainer totesi nähdessään naisen. 

Rymillin kokemus sai hänet kirjoittamaan vaikuttavan Facebook-päivityksen oman kehonkuvan arvostamisesta ja synnyttäiden naisten kohtaamasta arvostelusta. Päivityksen liitteeksi Rymill laittoi kuvan omasta, synnytyksen jälkeisestä vartalostaan – mummoalkkareissa ja imetysliiveissä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Näin Rymill kirjoitti:

"Minulla oli ensimmäinen tapaaminen personal trainerin kanssa tänään, ja ensimmäinen asia, jonka hän sanoi minulle oli: "Haluat tietysti päästä takaisin raskautta edeltävään painoon." Se ei ollut kysymys, se oli toteamus.

Ja se sai minut vihaiseksi.

Korjasin häntä kiltisti sanomalla yksinkertaisesti, että: "Tavoitteeni on saada takaisin voima keskivartalooni sekä kestävyyteni... En ole huolissani siitä, miltä kehoni näyttää, vain siitä, miten se toimii... Se voi olla aika mahtava."

Mutta se sai minut ajattelemaan. Synnyttäneille naisille kerrotaan, että he näyttävät hyvältä, jos he palaavat raskautta edeltävään vartaloonsa nopeasti. Tämä johtaa oletukseen, että he näyttävät pahalta pitäessään ylimääräisen painonsa. Hoikkia ihmisiä kadehditaan rasvanpuutteen vuoksi tai saatetaan häpeään, koska he näännyttävät itseään. Kurvikkaat naiset leimataan joko lihaviksi, ja heitä häpäistään, tai rohkeiksi, koska he ovat tyytyväisiä omassa kehossaan.  Aina on paineita.

Kukaan ei ole tyytyväinen itseensä 100 prosenttia ajasta. Ihmisten jatkuva leimaaminen ja näihin leimoihin liittyvien odotusten kasaaminen heidän harteilleen on vahingollista kaikille... mukaan lukien heille, jotka leimaamista tekevät.

Meidän pitäisi huolehtia siitä, onko ihmisillä kaikki hyvin, ei siitä, miltä he näyttävät.

Joten tässä minä olen. En ehkä ole valmis lehteen, mummoalkkarini ja yökäyttöön tarkoitetut imetysliivini eivät pääse catwalkille lähiaikoina, hiukseni ovat likaiset, minulla ei ole meikkiä, vartaloni on vetelä ja runsas, en ole edes itse varma, kelpaanko.

Mutta olen vahva. Vartaloni on terve.

Hitto, olen hiton mahtava!

Hitot siitä, mitä yhteiskunta minusta haluaa. Tätä on tarjolla.

Liittykää, jos haluatte hashtagilla #badassundies."

Rymillin päivitystä on jaettu tuhansia kertoja. Moni on myös jakanut oman kuvansa Rymillin pyynnöstä hashtagilla #badassundies. Jatkopäivityksessään Rymill totesi, ettei uskonut päivityksensä leviävän niin laajalti, mutta hänestä on upeaa nähdä muidenkin jakavan vartalokuviaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja