Perinteisten kesäfestareiden sarja starttasi: ”Sateella tapahtuu hienoja asioita paljon”

Suomen festarikesä käynnistyy täydellä painollaan näinä päivinä, kun eri puolilla maata kokoonnutaan Iskelmä-festivaaleille, Puisto-bluesiin tai vaikkapa metallimusiikin Tuska-festivaaliin.

Festivaaleilla riittää tulevaisuudenuskoa, siitä esimerkkinä Seinäjoen Provinssi, joka avasi nelipäiväiseksi kasvaneen festivaalinsa jo tänään.

– Meidän festari kestää nyt neljä päivää ja pyrimme hyppäämään kävijämäärissä aivan uudelle tasolle, kertoo festivaalijohtaja Sami Rumpunen Provinssista.

Viime vuonna kävijöitä oli 22 000, nyt halutaan enemmän.

– Tavoittelemme kävijämäärän moninkertaistamista, kertoo Rumpunen.

Seinäjoella kansa kävi kuuntelemaan Musea ja muita tähtiesiintyjiä ankarassa sateessa, se ei tuntunut tunnelmaa haittaavan.

– Fiilis on mahtava kun pääsee näkemään lempparibändinsä, intoilee vaasalainen Julia Karjalainen Musea odotellessa.

Vaikka ulkomaiset tähdet ovat vetonauloja, kesäfestivaalit työllistävät eniten kotimaisia esiintyjiä. Pimeys-yhtye aloitti Provinssissa keskiviikkona ja jatkaa Ruisrockin, Porin Jazzin ja Ilosaari-rockin kautta noin kolmenkymmenen keikan kesäkiertueelle.

– Onhan se hieno juttu tämän kokoiselle bändille. Ei ole aikaisemmin ollut meillä näin paljon keikkoja, kertoo yhtyeen toinen laulusolisti Pekka Nisu tyytyväisenä.

Festivaalijohtajakaan ei harmittele huonoa keliä, päin vastoin.

– Mun mielestä silloin kun sataa, ihmiset kohtelee toisiaan entistä läheisemmin ja yhteishenki kasvaa. Mun mielestä sateella tapahtuu hienoja asioita paljon, luonnehtii Rumpunen.


Lue myös:

    Uusimmat