Mainos

Perinteisten kesäfestareiden sarja starttasi: ”Sateella tapahtuu hienoja asioita paljon”

Suomen festarikesä käynnistyy täydellä painollaan näinä päivinä, kun eri puolilla maata kokoonnutaan Iskelmä-festivaaleille, Puisto-bluesiin tai vaikkapa metallimusiikin Tuska-festivaaliin.

Festivaaleilla riittää tulevaisuudenuskoa, siitä esimerkkinä Seinäjoen Provinssi, joka avasi nelipäiväiseksi kasvaneen festivaalinsa jo tänään.

– Meidän festari kestää nyt neljä päivää ja pyrimme hyppäämään kävijämäärissä aivan uudelle tasolle, kertoo festivaalijohtaja Sami Rumpunen Provinssista.

Viime vuonna kävijöitä oli 22 000, nyt halutaan enemmän.

– Tavoittelemme kävijämäärän moninkertaistamista, kertoo Rumpunen.

Seinäjoella kansa kävi kuuntelemaan Musea ja muita tähtiesiintyjiä ankarassa sateessa, se ei tuntunut tunnelmaa haittaavan.

– Fiilis on mahtava kun pääsee näkemään lempparibändinsä, intoilee vaasalainen Julia Karjalainen Musea odotellessa.

Vaikka ulkomaiset tähdet ovat vetonauloja, kesäfestivaalit työllistävät eniten kotimaisia esiintyjiä. Pimeys-yhtye aloitti Provinssissa keskiviikkona ja jatkaa Ruisrockin, Porin Jazzin ja Ilosaari-rockin kautta noin kolmenkymmenen keikan kesäkiertueelle.

– Onhan se hieno juttu tämän kokoiselle bändille. Ei ole aikaisemmin ollut meillä näin paljon keikkoja, kertoo yhtyeen toinen laulusolisti Pekka Nisu tyytyväisenä.

Festivaalijohtajakaan ei harmittele huonoa keliä, päin vastoin.

– Mun mielestä silloin kun sataa, ihmiset kohtelee toisiaan entistä läheisemmin ja yhteishenki kasvaa. Mun mielestä sateella tapahtuu hienoja asioita paljon, luonnehtii Rumpunen.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.