Yli 40 000 raskaan musiikin fania vyöryy tänä viikonloppuna Tuskaan – pääesiintyjä Amorphiksen kitaristi: "Metallimusiikki elää ja voi hyvin – sen kanssa on opittava elämään"

Kolmen päivän raskaan musiikin keikkakattaus on keräämässä Tuska-festivaalille ennätysyleisön tänä vuonna. 

Helsingin Suvilahteen odotetaan yli 40 000:ta raskaan musiikin ystävää viikonlopun aikana. Mikä on Tuskan suosion salaisuus?

– Tämä on paras festari. Täällä on hyvä meininki. Vaikkei täällä ois aina hyviä bändejä, mitä ihan rakastaa, niin täällä on aina hyvä fiilis, kertoo Tuskassa jo useita kertoja käynyt Eveliina MTV Uutiset Livelle.

Monet metallimusiikin ystävät palaavat Tuskaan vuosi toisensa jälkeen ja festarikävijöitä tulee ulkomailta asti. Tänä vuonna festarin vetonauloja ovat muun muassa Slayer, Amorphis ja The Hellacopters.

– Hyvä fiilis, hyvä meininki ja hyvät artistit tänä vuonna, Lauri ja Milla summaavat.

"Historiallinen kokemus"

Tuska on tärkeä paikka myös esiintyjille, vaikka takana olisi 30 vuoden ura ja kiertueita ympäri maailman, kuten perjantai-illan pääesiintyjällä Amorphis-yhtyeellä.

– Onhan se meille aika historiallinen kokemus. Pakko sitä on pitää jonkinlaisena merkkipaaluna, Amorphiksen laulaja Tomi Joutsen sanoo.

Raskaalla musiikilla menee Suomessa kokonaisuudessaan hyvin, kuten Tuskan kestosuosiokin ehkä kertoo.

– Metallimusiikki elää ja voi hyvin ja on osa mainstream-kulttuuria. Sen kanssa on opittava elämään – ja mikäs on sen mukavampaa, Amorphiksen laulaja ja säveltäjä Esa Holopainen sanoo.

– Uusia bändejä tulee paljon. Meillä on hyvin terve skene. Keikkoja on enemmän kuin yksi ihminen ehtii käydä katsomassa illassa, Tuskan pääpromoottori Jouni Markkanen komppaa.

Markkasen mukaan suomalaisia bändejä arvostetaan myös ulkomailla.

Mikä vetää metallifanit Tuskaan vuosi toisensa jälkeen ja millaisissa vaatteissa metallifestareille lähdetään? Katso pääpromoottori Jouni Markkasen ja festarikansan haastattelut videolta:

Lue myös:

    Uusimmat