Perintäyhtiö on konkurssissa ja menettänyt toimilupansa yli kaksi vuotta sitten – lähettelee yhä perintäkirjeitä

Etelä-Suomen aluehallintovirasto varoittaa, että perintäyhtiö FC Perintä Oy lähettelee yhä perintäkirjeitä, vaikka se menetti toimilupansa jo vuoden 2017 alussa. 

Aluehallintovirasto (Avi) on saanut runsaasti yhteydenottoja liittyen FC Perintä Oy:n lähettämiin perintäkirjeisiin. Yritys on konkurssissa, mutta kirjeet on lähetetty pesänhoitajana toimivan asianajajan nimissä. 

Avi rekisteröi perintätoimintaa harjoittavat yritykset, mutta lakia ei sovelleta asianajajiin, joten sen valvonta ei ulotu sinne asti.

– Perintää koskeva sääntely soveltuu myös asianajajien toimintaan, jonka lainmukaisuuden valvonnasta vastaa Asianajajaliiton valvontalautakunta, Avin tiedotteessa sanotaan.

Yritys sai 10 000 euron uhkasakot jo vuosi sitten

FC Perintä Oy menetti toimilupansa tammikuussa 2016, mutta se jatkoi siitä huolimatta perintätoimia. Aluehallintovirasto asetti sille kiellon saman vuoden kesäkuussa, ja tehosti sitä 10 000 euron uhkasakolla.

Toukokuussa 2018 Hämeenlinnan hallinto-oikeus määräsi uhkasakon maksettavaksi. FC Perintä Oy asetettiin konkurssiin kesäkuussa 2018.

Avi kehoittaa kirjeitä saaneita muistamaan, että jos vaadittu velka on velallisen mielestä kokonaan tai osittain aiheeton, voi velallinen riitauttaa sen.

– Jos olet saanut FC Perintä Oy:n konkurssipesän pesänhoitajan nimissä perintäkirjeitä ja tarvitset henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa, voit olla yhteydessä kuluttajaneuvontaan, tiedotteessa todetaan.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja