Perheenisä löysi 20-vuotiaan miehen kadonneen lompakon – laittoi sinne lisää rahaa ja palautti sen: "Ei ole vaikeaa olla hyvä ihminen"

Mies ei uskonut saavansa takaisin kadottamaansa lompakkoa, mutta toisin kävi. 

Amerikkalainen Hunter Shamatt oli matkalla siskonsa häihin Las Vegasiin aiemmin tässä kuussa, kun hän unohti lompakkonsa lentokoneeseen. Lompakon sisällä olivat muun muassa 20-vuotiaan Hunterin henkilöllisyystodistus ja pankkikortti sekä 60 dollaria käteistä, kertoo Yahoo Lifestyle.

Tajuttuaan lompakkonsa kadonneen Hunter ei juuri elätellyt toivoa sen saamisesta takaisin.

"Ajattelin, että haluat sen takaisin"

Nuoren miehen onneksi lompakon löysi kuitenkin Todd Brown -niminen mies, ja tämä uskoi vahvasti siihen, että hyvä kannattaa laittaa kiertämään. Viiden lapsen isä Todd lähetti lompakon Hunterille, mutta sekään ei vielä riittänyt. Lompakon mukaan mies laittoi viestin – ja rahaa.

"Hunter, löysin tämän Frontierin lennolta Omahasta Denveriin – rivi 12, paikka F, se oli jäänyt penkin ja seinän väliin. Ajattelin, että haluat sen takaisin. Kaikkea hyvää... PS. Pyöristin rahasi tasan sataan dollariin, jotta voisit juhlia sitä, että sait lompakkosi takaisin. Pidä hauskaa", Todd kirjoitti.

Siinä missä joku toinen olisi voinut saada lompakon takaisin ilman rahaa, Hunter siis sai omansa takaisin ylimääräisen rahan kera. Todd kertoo Yahoo Lifestylelle, että päätti olla antamatta lompakkoa lentohenkilökunnalle. 

– Harkitsin sitä, mutta halusin vain varmistaa, että hän saisi sen takaisin. 

Salapoliisin työ tuotti tulosta "noin 39 sekunnissa"

Kun hän pääsi Denveriin, hän ja hänen vaimonsa ryhtyivät salapoliiseiksi.

– Vaimoni etsi hänet Facebookista ja löysi hänet noin 39 sekunnissa, joten lähetin viestin sitä kautta.

Hän myös kävi läpi Hunterin profiilin ja päätti, että tämä kaipaisi pientä piristystä. Hunter ei koskaan vastannut Facebook-viestiin, mutta henkilöllisyystodistuksen avulla Todd pystyi lähettämään lompakon oikeaan osoitteeseen. Lompakossa oli jo kolme kahdenkympin seteliä, mutta Todd päätti lisätä pari lisää. Miksi? "Koska tuntuu hyvältä löytää rahaa", Todd selittää. Mies ajatteli, että ylimääräisestä käteisestä olisi nuorelle miehelle apua.

VIDEO: Eräs nainen puolestaan sai somesta apua kadonneen antiikkimekkonsa löytämiseen. Artikkeli jatkuu videon alla.

2:36

"Haluan henkilökohtaisesti kiittää..."

Hunter sai pakettinsa palattuaan kotiin Vegasista. Miehen äiti, Jeannie Shamatt, oli niin liikuttunut tuolloin vielä tuntemattoman miehen hyvänteosta, että hän kiitti tätä julkisesti Facebookissa. Hän myös julkaisi kuvan Toddin kirjoittamasta viestistä, jota tätä ei ollut allekirjoittanut.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kun hyväntekijäksi lopulta paljastui Todd, äiti kiitti tätä vielä uudelleen Facebook-tilillään.

– Haluan henkilökohtaisesti kiittää Todd Brownia ja hänen vaimoaan uskon palauttamisesta siihen, että mahtavia ihmisiä on olemassa, maailma ei ole niin synkkä kuin luulisi.

Todd itse ei olisi uskonut, että pienestä teosta tulisi näin iso juttu.

– Halusin vain tehdä oikein, tuntuu aina hyvältä tehdä hyvä teko. Ei oikeasti ole niin vaikeaa olla hyvä ihminen, hän muistuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja