Perheenäiti Miisa, 24, oli raskaana, kun mies jäi kiinni pettämisestä: "Olen vauvalle nyt ainut vanhempi"

Vain muutama kuukausi viime joulun jälkeen selvisi, että mies oli pettänyt raskaana olevaa Miisaa toisen naisen kanssa. 

Miisa, 24, kertoo, että tänä jouluna hän ei katso perhekuvia edellisestä joulusta. Ne aiheuttavat oksetuksen tunteita: niissä kuvissa hän näkee naisen, joka ei tiennyt miehensä pettämisestä ja oli raskaana. Toisaalta niissä kuvissa on perhe, joka näyttää ulospäin vielä ehjältä.

Miisa muistaa, että joulukuussa 2018 perhe oli ottamassa uutta asuntolainaa ja etsi isompaa asuntoa. Miisa oli yllätyksekseen saanut tietää olevansa raskaana: hän odotti vauvaa, josta oli jo tovi yhdessä haaveiltu. Mies oli silloin sitä mieltä, että näin asioiden pitikin mennä. 

– Kaikki tapahtui todella nopeasti. Tammi-helmikuun vaihteessa sain sitten tietää, että mies oli pyörittänyt toista naista kuvioissa kaiken aikaa, Miisa kertoo MTV Uutisille.

– En olisi ikinä uskonut, että mies voi tehdä näin. Hän on perheestä, jossa perhettä pidetään tosi tärkeänä. Miehelle perhe on aina ollut prioriteetti.

Some johdatti Miisan pettämisen jäljille

Välittävä ja näennäisesti rakastava mies petti Miisaa todennäköisesti jo pidemmän aikaa. Tarkkaa pettämisen kestoa Miisa ei tiedä, mutta hän epäili jotain jo syksyn 2018 ulkomaanmatkalla.

Silloin miehen puhelimeen oli tullut viestejä eräältä naispuoliselta työkaverilta. Viestit oli poistettu, ja Miisa kysyi, miksi mies poisti ne. Mies perusteli viestien poistamista puhelimen tilan lisäämisellä, minkä Miisa silloin uskoi. Nainen oli Miisallekin tuttu, ja he olivat tavanneet. 

– Suhde ilmeni lopulta tämän naisen Instagramista. Nainen oli laittanut someen vihjailevia viestejä sen suhteen, että miksi hän aina päätyy kolmanneksi pyöräksi.

Kun mies satutti itsensä ja joutui päivystykseen, Miisa huomasi yllättävän yhtäläisyyden naisen Instagramista. 

– Nainen oli laittanut Instagramiin tekstin: tulipa heitettyä päivystysreissu. Kysyin mieheltä, miten hän pääsi sairaalaan, ja mies väitti, että hän meni taksilla, Miisa kertoo.

Kun mies tuli kotiin, Miisa sai katsoa tämän puhelimen, missä oli monia soittoja kyseiselle naiselle. Hänen ja naisen yhteisen viestiketjun mies oli jo poistanut.

Pariterapia jäi yhteen kertaan

Miisa aavisteli pettämistä jo aiemmin yhteisessä arjessa. Mies tuli todella myöhään töistä ja vietti aikaa omien sanojensa mukaan veljellään.

– Yksi ilta hän tuli kotiin ja sanoi, ettei ole onnellinen. Menimme sitten pariterapiaan, jossa itse mietin, mitä olen tehnyt väärin. Miehen puhelimeen tuli odotushuoneessa jatkuvasti viestejä, ja hän hymyili niihin vastatessaan. Se pariterapia jäi yhteen kertaan, kun pettäminen paljastui, Miisa kuvaa.

Miisa on tuntenut syyllisyyttä raskauspahoinvoinnistaan, joka hänellä viime vuodenvaihteessa oli.

– Olimme kuusi vuotta yhdessä. Elimme ihan tavallista perhearkea. Olin todella väsynyt alkuraskaudessa ja etsinkin myöhemmin syytä pettämiselle siitä. Toisaalta jos joku päättää pettää, se ihminen tekee sen joka tapauksessa, Miisa pohtii.

Kun Miisa sai tietää pettämisestä, hän meni sokkiin, mutta halusi muuttaa pois mahdollisimman pian. Muutama päivä asian paljastumisen jälkeen raskaana oleva Miisa lähtikin yhteisestä kodista.

Miisa masentui, mutta löysi vahvuutensa avoimuudesta

Miisan perusturvallisuus järkkyi pahasti tapahtumista.

– Sain vaikea-asteisen masennusdiagnoosin ja kävin terapiassa. Sain myös masennuslääkkeet, mutta en halunnut syödä niitä, vaan halusin selvitä muilla keinoin. 

Miisan selviytymisen avaimeksi muodostuikin avoimuus: hän alkoi kertoa kokemastaan somessa ja löysi yllättävää vertaistukea. 

– Aloin kirjoittaa blogia ja kertoa aiheesta someen. Sain paljon tukea muilta naisilta: sain kirjeitä kotiin, ja monet kertoivat kokeneensa samaa.

– Tämä ei todellakaan ole harvinaista. Järkytyin somen viesteistä ja siitä, miten yleistä tämä on. 

Toisaalta myös miehet ovat lähettäneet Miisalle viestejä.

– Monet ex-mieheni ystävät ovat osoittaneet tukensa minulle. He olivat järkyttyneitä. Ja sanoivat silti, että olen pärjännyt todella hyvin. Nämä miehet seuraavat minua edelleen somessa ja sanovat, että vauva on niin suloinen, että he haluavat seurata meidän elämäämme, Miisa hymyilee.

Aluksi miehen perhe ei uskonut tapahtumia, ei varsinkaan, kun ex-mies sanoi, että Miisa on raskaushuuruissaan keksinyt pettämisen. Pettäminen kuitenkin varmistui, kun Miisan ex-mies ja uusi naisystävä vahvistivat suhteensa somessa.

– Miehen perhe järkyttyi pahasti tämän teosta. Hänestä ei olisi ikinä etukäteen arvannut. Sain kaiken tuen miehen perheeltä asian suhteen, Miisa sanoo.

Miisa sai voimaa siitä ajatuksesta, että vatsassaan olevan vauvan takia hänen on jaksettava eteenpäin. 

Mitä Miisalle kuuluu nyt?

Miisan ja hänen entisen miehensä vauva on jo syntynyt, ja työkaveri ja ex-mies menivät kesällä naimisiin – ja nainen on nyt raskaana.

– Tämä työkaveri tiesi jo pettämisen aikaan, että olen raskaana. Nainen ei koe tehneensä mitään väärää. Uutta, yhteistä vauvaa nainen ja entinen mieheni hehkuttavat somessa. 

Miisa oletti, että hänen entinen miehensä olisi myös toisen lapsensa elämässä läsnä isänä.

– Uskoin ja toivoin koko raskauden ajan, että isä haluaa olla tekemisissä vauvan kanssa. Niin ei kuitenkaan käynyt: olen yksinhuoltaja. Vauvan isä ei koskaan kysy kuulumisiani tai halua tietää vauvasta yhtään mitään. Lastenvalvojalla hän ei halunnut tehdä mitään tapaamissopimusta vauvan suhteen, Miisa kertoo. 

Miisa on parhaillaan äitiyslomalla ja sanoo, että vaikka nauttiikin nyt sinkkuudesta, joku päivä hän kaipaisi rinnalleen aikuista miestä, joka jakaisi hänen kanssaan samanlaiset arvot ja perhearjen.

Vauvan kanssa hänellä on erityisen vahva side.

– Ajattelen, että koska olen vauvalle nyt ainut vanhempi, minun on annettava hänelle se, mitä hän tarvitsee. Olemme todella läheisiä ja tulemme varmasti aina olemaan. Vauva on sosiaalinen ja hymyilevä, Miisa summaa.

Toisen, Miisan ja miehen vanhemman, lapsen elämässä isä on vuoroviikoin läsnä, mutta nuorempi lapsista ei näe ja tiedä isäänsä.

– Ehkä lapsen kasvot ovat hänelle se peili, että mitä hän on tehnyt, Miisa pohtii.  

*** 

Video: Valokuvaaja Erika kuvaa naisia, jotka eivät usko olevansa kuvauksellisia. 

3:42

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja