Mainos

Perheenäidin identiteetti vietiin hetkessä ovelalla tavalla – varoittaa muita esimerkillään

Perheenäidin puhelimen hakkerointi onnistui yksinkertaisten virheiden vuoksi, joista identiteettivarkauden uhri haluaa nyt esimerkillään varoittaa muitakin. Tapauksesta kertoo The Daily Telegraph.

Australialaisen Eryn Fordin älypuhelin joutui hakkerien kaappaamaksi, minkä seurauksena naisen koko identiteetti vietiin alle tunnissa.

Ensimmäinen epäilykset herättänyt vihje oli puhelimen yhteyden äkillinen heikentyminen. Seuraavaksi Eryn huomasi hänen Facebook-salasanansa vaihtuneen. Tässä vaiheessa Erynin aviomies Brad ilmoitti erikoisista sattumuksista pankkiin sekä poliisille.

Seuraavaksi soitto puhelinliittymäntarjoajalle paljasti, että tuntematon henkilö oli soittanut hetkeä aiemmin liittymäntarjoajalle esiintyen Erynina ja pyytänyt uutta prepaid-liittymää. Vain muutamassa minuutissa Erynin puhelin oli otettu haltuun.

Pariskunnalle ei selvinnyt, kuinka hakkerointi oli  tarkalleen onnistunut, sillä liittymäntarjoaja ei heidän mukaan suostunut kertomaan syytä.

Pankkitunnukset löytyivät helposti

Erynin pankkitunnukset löytyivät selaamalla naisen sähköpostilaatikkoa. Syntymäaika löytyi nopeasti Facebook-tilille pääsyn jälkeen. Tämän jälkeen huijarit aikoivat nostaa naisen pankkitilin nostorajaa.

Pankki oli kuitenkin jo tietoinen tapahtuneesta ja verkkopankin käyttö estettiin. Huijarit ehtivät kuitenkin nostaa naisen tililtä jonkin verran käteistä.

Sitten identiteettivarkauden pariskunta on hankkinut uudet passit, sulkenut kaikki pankkipalvelunsa sekä uusineen ajokorttinsa varmuuden vuoksi. Järkyttävintä tapauksessa on pariskunnan mukaan nopeus, jolla identiteetti vietiin. Ensimmäiset hälyyttävät merkit olisi voinut helposti ohittaa ihmetellen ja huomata identiteettivarkauden vasta aivan liian myöhään.


***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.