Mainos

Perheen kauhunhetket Australiassa – neuvokas 9-vuotias pelasti serkkunsa joesta

Puussa kiipeillyt kuusivuotias Jonathan Till jäi virran vietäväksi pudottuaan jokeen. Aikuiset perheenjäsenet näkivät tapahtuneen, mutta olivat silti liian kaukana. Poika oli hukkumassa, ja heihin iski paniikki.

Jonathanin pelasti yhdeksänvuotias serkku Leithan Till, joka myös näki tapahtuneen, lähti juoksemaan pitkin joenpenkkaa, hyppäsi veteen ja veti serkkunsa rantaan.  

– Hän (Leithan) hyppäsi jokeen ja veti Jonathanin pois. Me kaikki tärisimme, koska ajattelimme, että hän hukkuu, kertoi Jonathanin äiti Margaret Till australialaiselle ABC-uutiskanavalle. 

Jonathanin pelasti Leithanin uimataito. Se ei ole itsestään selvää kaikkien lasten kohdalla Australiassa, ei myöskään jättimantereen luoteiskolkassa Kimberleyssä, kaukana suurimmista asutuskeskuksista.

"Olen ylpeä pojastani"

– Olen todella ylpeä hänestä, halasin häntä ja sanoin miten ylpeä olen, Leithanin adoptioäiti Katrina Cherel sanoi. Leithanin biologinen äiti oli kuollut auto-onnettomuudessa pojan ollessa pieni.

Leithan oli oppinut uimaan ja toimimaan pelastustoimia vaativissa tilanteissa koulun uimatunneilla läheisellä uima-altaalla, Cherel kertoi.

– Olemme tyytyväisiä kun näin nuori poika, erityisesti näin syrjäisessä Länsi-Australian osavaltion kolkassa, käytti uima- ja pelastustunteja oppimiaan taitoja, sanoi Lauren Nimmo, Kuninkaallisen hengenpelastusyhdistyksen tiedottaja osavaltiossa.

– Se on hieno sankariteko, Nimmo kehui.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.