Pepsi Paloheimo ei anna terveysongelmien estää liikkumista

Pertti "Pepsi" Paloheimolla on vankka urheilutausta. Terveysongelmien myötä hän on joutunut luopumaan monista lajeista, mutta uusin suosikki, sauvakävely, pitää yhä miehen liikkeessä.

Urheilu- ja yritysjohtajana pitkään vaikuttanut Pertti "Pepsi" Paloheimo täyttää pian 80 vuotta. Pitkän linjan liikuntamies on joutunut hidastamaan tahtiaan muun muassa polvileikkauksen ja sydänongelmien johdosta.

Fyysisesti raskaat latuhiihdot ja maratonit ovat jääneet taakse. Niiden tilalle Paloheimo on löytänyt suomalaisten suosikkilajin, sauvakävelyn.

− Siinä on upea vanhenevan äijän liikuntamuoto, Paloheimo innostuu.

Paloheimo kiinnostui lajista jo kymmenen vuotta sitten ja tarttui sauvoihin etunenässä. Harrastus sujuu vaivoista huolimatta hyvän tahdon siivittämänä.

− Käyn kävelyllä erittäin aktiivisesti. Lähdemme liikkeelle usein porukalla Marbellan sporttiklubilaisten kanssa. Kävelyn ohessa parannamme yhdessä maailmaa.

− Talviaikaan tällainen vanhempi äijä saa olla tarkkana liukastumisen suhteen. Nastoitetut lenkkikengät ovat loistava keksintö, Paloheimo vinkkaa.

Luopuminen kuuluu elämään

Nuorina miehinä sporttiklubilaisten muodostama ystäväjoukko teki ahkerasti muun muassa laturetkiä Keski-Eurooppaan. Aktiivisimmat liikuntavuodet ovat ohi. Se on asia, joka vannoutuneemmankin liikuntamiehen on hyväksyttävä.

− Välillä iskee haikeus. Mutta on myös muistettava, että luopuminen on osa elämää, Paloheimo toteaa.

Suuret ikäluokat tiedostavat Paloheimon mielestä jo varsin hyvin liikunnan merkityksen terveyteen.

− Seniori-ikäisten liikuntapuitteet ovat Suomessa kunnossa. Liikkuminen on kuitenkin kiinni ennen kaikkea ihmisen omasta tahdosta, Paloheimo korostaa.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja