Pentagon julkaisi videon: Kiinalaishävittäjä tekee riskialttiin manööverin kansainvälisessä ilmatilassa

Pentagon julkaisi videon: Kiinalaishävittäjät tekevät vaarallisen manööverin jenkkihävittäjien edessä 0:27
Katso videolta: Kiinalaishävittäjä ja USA:n hävittäjä kohtaavat kansainvälisessä ilmatilassa äärimmäisen lähellä toisiaan.

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon on julkaissut useita aiemmin salaiseksi määriteltyjä videoita, joissa se väittää kiinalaishävittäjien lähestyneen USA:n hävittäjiä ja käyttäytyneen "riskialttiisti ja aggressiivisesti".

Pentagon kertoo havainneensa 180 kohtaamista kansainvälisessä ilmatilassa viimeisen kahden vuoden aikana. 

Videoista kerrottiin ennen Pentagonin Kiinan sotilaallisesta voimasta ja turvallisuusuhkista kertovan vuosiraportin julkaisua.

Videoiden yhteydessä Pentagon kertoo, että kohtaamiset kiinalaishävittäjien kanssa ovat olleet luonteeltaan "riskialttiita ja aggressiivisia", mutta eivät kuitenkaan sanalla sanoen vaarallisia.

Bidenin hallinnon puolustusministeriön edustaja Ely Ratner kertoo, että videolla näkyvät esimerkit kertovat Kiinan erityisestä käyttäytymisestä kansainvälisessä ilmatilassa.

Yläpuolelta löytyvällä videolla näkyy yksi kohtaus, jossa kiinalaishävittäjä kohtaa USA:n hävittäjän äärimmäisen lähellä.

– Lopputulos on, että monissa tapauksissa tämäntyyppinen operatiivinen käyttäytyminen voi aiheuttaa aktiivisia ja vaarallisia onnettomuuksia, Ratner kertoo.

Video: KameraOne.

Lue myös:

    Uusimmat