Pennsylvanialaispormestarilta suorasanainen viesti Trumpille: "Hänen tulisi laittaa isojen poikien housut jalkaan"

Philadelphian pormestari laukoi puheessaan selkeän viestin istuvalle presidentille, Donald Trumpille

Kaupungin pormestari Jim Kenney sanoi pitämässään puheessa, että tällä kertaa presidentinvaaleissa kyse ei ollut ainoastaan yhden kandidaatin – eli Donald Trumpin – tai poliittisen puolueen voittamisesta.

Hänen mielestään kansa ja demokratia voittivat. 

Kenney antoi istuvalle presidentille, Donald Trumpille selkeät ohjeet – katso yllä olevalta videolta pormestarinpuheen suorasanaisin osuus! 

Pennsylvanian merkitys presidentinvaaleissa on iso

Philadelphia on noin 1,5 miljoonan asukkaan kaupunki Pennsylvanian osavaltiossa. Yhdysvaltain presidentinvaaleja ajatellen kyseessä merkittävä osavaltio. 

Sen valitsijamiesten antamat äänet voivat muuttaa taata demokraattien presidenttiehdokkaan, Joe Bidenin. voiton. 

Bidenin etumatka ratkaisevassa Pennsylvaniassa on jatkanut kasvuaan tänä aamuna. Pennsylvanian lisäksi ääntenlasku jatkuu Pohjois-Carolinassa, Georgiassa, Arizonassa, Nevadassa ja Alaskassa.

1:17
Joe Bidenin kannattajat jo juhlivat Pennsylvaniassa – katso MTV:n kirjeenvaihtajan tuore raportti paikan päältä.

Republikaanien pyyntö hylättiin

Yhdysvaltain korkein oikeus hylkäsi aiemmin tänään Pennsylvanian republikaanien pyynnön keskeyttää välittömästi laskemasta niitä ääniä, jotka ovat saapuneet vaalipäivän jälkeen.

Sen sijaan oikeuden tuomari vahvisti osavaltion oikeusistuimien jo aikaisemmin tekemän päätöksen, jonka mukaan vaalipäivän jälkeen saapuneet äänet on pidettävä erillään muista äänistä.

Korkeimman oikeuden on määrä käsitellä asiaa vielä uudelleen istunnossaan, johon osallistuvat kaikki tuomarit. Päätös saattaa olla luvassa jo viikonlopun aikana.

Äänestyspaikat sulkeutuivat ja äänestys päättyi Yhdysvalloissa tiistaina, mutta vaalien voittaja ei ole edelleenkään selvillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja