Mainos

Pelti rytissyt eri puolilla maata – Kotkassa kaksi ulosajoa lähes samassa paikassa

Kehnossa kelissä on sattunut yöllä ja aamupäivällä useita liikenneonnettomuuksia eri puolilla maata. Runsas lumentulo on aiheuttanut myös jonkin verran sähkökatkoja.

Pelti on rytissyt poliisin mukaan esimerkiksi Oulun seudulla ja Tampereella. Vaasan hätäkeskuksen mukaan Vetelissä sattui vähän kello 11 jälkeen henkilöauton ulosajo. 

Kotkassa sattui myöhään eilisiltana kaksi onnettomuutta lähes samanaikaisesti noin 100 metrin päässä toisistaan.

Tieliikennekeskuksen liikennepäivystäjä Marja Sillanpää kertoo, että teillä on ollut yleisesti ottaen melko rauhallista ja vakavilta onnettomuuksilta on vältytty.

– Kun kameroita katsoo ja soittoja kuuntelee, keli ei ole tosiaan kummoinen. Pöpperöiseltä näyttää suuressa osassa Suomea. Onnettomuuksien puolesta on mennyt kuitenkin suhteellisen hyvin, eikä ainakaan meidän tietoomme ole tullut juuri mitään, Sillanpää selvittää.

Keli huono aamuun asti 

Eteläisen Suomen talvilomasesongin menoliikenne on Sillanpään mukaan painottunut eiliselle ja perjantaille, eikä liikenteessä ole ollut enää tänään tavallista enempää väkeä. Toisaalta huomisaamuna on etelän hiihtolomien takia liikenteessä normaalia hiljaisempaa. 

– Työmatkaliikenne on etelässä varmasti huomattavasti tavallista vähäisempää ensi viikolla. Toki jos vähänkin tulee lunta ja keli on huono, se sekoittaa liikennettä.

Ilmatieteen laitoksen mukaan ajokeli on erittäin huono Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa huomisaamuun asti. Ajokeli on huono miltei koko muussakin Suomessa.

Sillanpää musituttaa myös kelin kannalta hankalasta lämpötilasta.

– Lämpötila vaihtelee nollan molemmin puolin, eli alas voi tulla niin räntää, lunta kuin vettäkin, Sillanpää arvioi.

Vain Lapin kolmeen pohjoisimpaan kuntaan ei ole annettu kelivarotusta.  

Lumi katkonut myös sähköjä

Runsas lumentulo on aiheuttanut myös jonkin verran sähkökatkoja. Kouvolassa oli puolenpäivän jälkeen yli 500 taloutta ilman sähköä.  

Eniten viikonlopun aikana on satanut Kymenlaaksossa, jossa lunta on tullut eilisen ja tämän päivän aikana yhteensä jo noin 25 senttiä. Viikonlopun lumikertymä saattaa päivän mittaan nousta alueella vielä 30 senttiin.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.