Pelottaako itsenäinen nainen? Miehet vastaavat

Moni nainen on tänä päivänä hyvin itsenäinen ja kammoksuu jäävänsä miehen varjoon parisuhteessa, mutta kuinka miehet suhtautuvat itsenäisiin naisiin? MTV Lifestyle otti selvää.

”Pelkäävätkö miehet itsenäisiä, vahvoja ja määrätietoisia naisia?”, nimimerkki Pikkumyymeli kysyy tällä viikolla.

Näin miespaneeli vastasi:

"En usko, että pelkää, mutta jos mies itse on epävarma, niin voi olla, että haittaa. Niin kauan kunhan ei ole "ylimielinen", niin eivät nuo ole mielestäni mitään huonoja puolia naisessa!"
– Mies, 21, parisuhteessa

"Moni mies kokee vahvan naisen varmasti kahtalaisena, ristiriitaisena haasteena. Toisaalta vahva, itsenäinen nainen on houkutteleva kumppani, koska silloin myös mies hyötyy ronskiudesta, mutta itsenäinen, määrätietoinen nainen voi myös olla epämiellyttävä kokemus: jos joutuu koko ajan naisen jyräämäksi henkisesti, voi jollekin miehelle tulla ego-ongelmia.

Mukaan voidaan vetää myös äiti-syndrooma: Joillekin miehille, jotka ovat koko elämänsä kärsineet heikon äidin helmoissa, voi vahva naiskumppani edustaa tätä menetettyä suhdetta äitiin. Omalta kohdaltani voin sanoa, että vahvuutta, määrätietoisuutta ja itsenäisyyttä voi olla monenlaista. Itse pidän naisista, jotka osoittavat vahvuutensa turhia möykkäämättä: He tekevät esimerkiksi arkiaskareensa säntillisesti ja järkähtämättömästi tai eivät koskaan unohda mitään.”
– Mies, 35, avoliitossa

"En usko, että kukaan varsinaisesti pelkää tällaisia naisia, mutta tässäkin pätee "liika on liikaa"-ajattelu. Uskoisin, että tarpeeksi itsenäinen ja vahva nainen saa olla sitä ihan yksin koko elämänsä ajan."
– Mies, 37, naimisissa

"En minä ainakaan pelkää."
– Mies, 24, avoliitossa

"Mitä pelottavaa heissä on? Tosin se, miten nainen määrittää olevansa vahva poikkeaa paljon. Osa antaa itselleen vahvan naisen "tittelin", jotta tuntevat olonsa paremmaksi. Kuvaus itsessään ei poikkea normaalista naisesta mitenkään. Toisaalta taas vahva nainen ei osaa keskittyä parisuhteeseen yhtä hyvin kuin muihin asioihin kuten työ.

Sinällään parempi, ettei pyri hankkimaan tätä "titteliä". On kuitenkin hyvä, että nainen tietää mitä haluaa ja pärjää itse."
– Mies, 32, sinkku

Lue myös:

    Uusimmat