Pelkkiin vaippoihin pukeutunut lapsi matkusti auton kattotelineellä 13 kilometriä – satasta ajanut äiti väitti, ettei huomannut

0:21
Tämä kuolemaa kahdesti huijannut pikkupoika todistaa, ettei lasten päähänpistoja voi aina ennakoida.

Australialaisäiti tuomittiin sakkoihin ja ajokieltoon sen jälkeen, kun hän oli ajanut 18 minuuttia neljävuotias poika autonsa kattotelineellä. Asiasta uutisoivat muiden muassa Australian yleisradioyhtiö ABC sekä australialainen 9News-uutissivusto.

Perthin kaupungissa asuva Erica Shadforth tuomittiin 1200 Australian dollarin, noin 750 euron, sakkoihin ja kolmen kuukauden ajokieltoon, kun naisen hurja ajelu tallentui kameralle.

Shadforth oli ajanut 18 minuutin ajan neljävuotias poika auton kattotelineellä roikkuen. Auto ajoi jopa 100 kilometriä tunnissa. Pojalla ei ollut mitään suojavarusteita – ainoastaan vaipat.

Äiti ei ollut tietoinen pojan matkustustavasta

Oikeudessa Shadforth selitti, että poika oli kiivennyt katolle hänen tietämättään. Äiti oli omien sanojensa mukaan asettanut lapsensa istumaan etupenkille ja lähtenyt itse vielä käymään sisällä perheen kotona. Kun Shadforth palasi takaisin, hän ei nähnyt nelivuotiasta lastaan ja oletti pojan vaihtaneen paikkaa takapenkille, jossa kaksi sisarustakin istuivat.

Todellisuudessa poika oli kiivennyt auton kattotelineelle. Shadford starttasi auton ja ajoi 18 minuutin ajan, 13 kilometrin matkan, puolialaston pikkupoika katollaan. Silminnäkijöiden mukaan poika oli menettää otteensa autosta ja lähes syöksyi alas vauhdikkaasti etenevän auton katolta. Tapahtumaa todistanut motoristi yritti herättää Shadfordin huomion – tuloksetta.

Lopulta Shadford ajoi auton sivuun ja laittoi poikansa sisään autoon.

Oikeus ei niellyt selityksiä 


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Shadford puolustautui oikeudessa sanomalla, ettei tiennyt poikansa olevan katolla. Lisäksi kuuden alle 9-vuotiaan lapsen äiti kertoi olevansa äärimmäisen stressaantunut. Shadford vannoi pitävänsä jatkossa huolen, ettei poika pääse matkustamaan auton kattotelineellä.

Oikeus ei selityksiä sellaisinaan niellyt, vaan piti tapausta ällistyttävänä.

– Emme sano, että teko olisi tarkoituksellisen paha tai toiveena olisi ollut hurjastella autolla, mutta mielestäni teko on äärimmäistä varomattomuutta, tuomari Steven Malley sanoi ABC:n mukaan.

Malley muistutti, että vanhemman, joka jättää lapsensa autoon, tulisi takaisin palatessaan laskea pääluku. Lasten toimia ei voi aina etukäteen ennustaa. Sen todistaa myös tapaus, jossa lapsi karkasi yllättäen vanhemmiltaan ja juoksi auton alle – tällä kertaa tosin kuolemaa huijaten.

Lähteet: ABC, 9News, Stuff

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja