Mainos

Pelätyn Boko Haramin johtaja uhoaa harvinaisessa videossa: "Kukaan ei voi meille mitään"

Boko Haram -terroristijärjestön johtaja älähtää videolla Nigerian presidentin väitteestä, että järjestö olisi kukistettu. Hän ottaa vastuun viime aikojen tuhoisista terroriteoista ja julistaa, että järjestö on hyvässä kunnossa eikä kukaan voi tehdä sille mitään.

Yhden maailman tappavimmista terroristijärjestöistä Boko Haramin johtaja Abubakar Shekau on julkaissut ensimmäisen videon kuukausiin.

Videolla hän sanoo, että Boko Haram on vastuussa terrori-iskujen sarjasta Koillis-Nigeriassa joulun aikana ja kertoo järjestön olevan aktiivinen ja toimintavalmiudessa.

– Olemme hyvässä kunnossa eikä meille ole käynyt mitään. Nigerian joukot, poliisi ja ne, jotka ovat kohdistaneet tuhotöitä meitä kohtaan, eivät voi tehdä meille mitään eivätkä saavuta mitään, Shekau sanoo videolla.

– Olemme vastuussa Maidugurin, Gamborun ja Damboan iskuista. Teimme ne kaikki.

Kymmeniä ihmisiä kuoli itsemurhapommituksissa ja hyökkäyksissä. 

"Yksittäisiä iskuja"

Videon on tulkittu olevan vastaus Nigerian presidentin Muhammadu Buharin uudenvuoden puheeseen. Buhari sanoi puheessaan, että Nigeria on kukistanut Boko Haramin.

Guardian kertoo, että viranomaisten mukaan hyökkäykset ovat olleet epätoivoisten kapinallisten yrityksiä löytää ruokaa ja aseita.

– Yksittäisiä iskuja on edelleen, mutta parhaatkaan maat eivät voi estää päättäväisiä rikollisia tekemästä kauheita terroritekoja, Buhari sanoi.

Boko Haram oli maailman tappavin terroristijärjestö vielä vuonna 2014, minkä jälkeen se jakautui ja osia siitä sulautui Isisiin ja al-Qaidaan. Vuoden 2014 jälkeen järjestön uhrimäärä onkin laskenut, ja Nigerian hallitus ja presidentti ovat esittäneet toistuvasti väitteitä siitä, että järjestö olisi tuhottu.

Guardianin mukaan väitteeseen suhtaudutaan Nigeriassa kuitenkin pilkallisesti.

Kymmenet tuhannet ihmiset ovat saaneet surmansa Boko Haramin iskuissa vuoden 2011 jälkeen. Joulukuun puolivälissä hallitus ilmoitti, että se käyttää miljardi dollaria kapinallisjärjestöjen kukistamiseen.

Lähteet: Guardian, Reuters, Global Terrorism Index

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.